RAREȘ & GEORGE: Cimitirul Animalelor

Sâmbătă, 18 septembrie, la scara întregului județ Bihor, a avut loc o acțiune de anvergură intitulată Let’s do it, Romania! Școala noastră s-a remarcat printr-o participare masivă, cu un total de 250 de elevi și numeroși profesori.

Let’s do it, România! este o acțiune care se desfășoară anual și are ca miză conștientizarea întregii populații cu privire la necesitatea de-a menține un mediu curat. Acțiunile concrete presupun strângerea și îndepărtarea deșeurilor de tot felul, care sunt împrăștiate peste tot de persoane neglijente.

Întâlnirea voluntarilor a avut loc la ora 9:00, când s-au reunit elevi și profesori nu numai de la Ghibu, apoi fiecărui grup i s-a atribuit un sector pentru ecologizare. În responsabilitatea elevilor din Ghibu s-a aflat porțiunea de la teren dintre Lidl și Pârâul Peța, inclusiv Salca.

Pentru foarte mulți, din păcate, acest tânăr parc a devenit o rampă de gunoi. Voluntarii au găsit nenumărate sticle, cutii de carton, cadavre de animale înfundate în saci, resturi de aparate electronice și numerate PET-uri și doze de bere și suc.

La sfârșitul acțiunii, gunoaiele au fost aruncate într-un perimetru special amenajat, urmând să fie preluate de RER.

În final, i-am solicitat o declarație din partea unuia dintre organizatori, Cristina Ivancov, care și este Avocatul Elevilor pe județul Bihor.

„În calitate de elev reprezentant și ca organizator al proiectului Let’s do it, Bihor!, sub cupola Consiliului Județean al Elevilor Bihor, trebuie să recunosc că am rămas plăcut surprinsă de mobilizarea elevilor, ca și a profesorilor, în condițiile în care afară ploua torențial. Această activitate a demonstrat că nici măcar o ploaie nu ne-a oprit să ecologizăm orașul nostru, iar prin această declarație vreau să-i felicit pe colegii mei, pe cei din organizare și celor care au luat inițiativa, atât local, cât și național.”

La capătul acțiunii, Parcului Salca i-am redat frumusețea.

RAREȘ BREDEAN, GEORGE LUPUȚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: