ANTONIA: „Trebuie să ținem pasul cu tehnologia”

În data de 6 mai 2021, domnul Iulius Timar, directorul colegiului nostru, a oferit un interviu postului de radio Radio România Actualități, despre cursurile digitale pe care profesorii de la școala noastră le urmează. Interviul a fost luat de domnul Stelian Radu Cacuci.

În total, 80 de cadre didactice au participat la cursurile digitale, deoarece doresc crearea unei punți între ei și elevi.

Domnul director a declarat următoarele: „Elevii cresc odată cu tehnologia și sunt mult mai adaptați cu tehnologia decât noi, așa că trebuie să ținem și noi pasul cu tehnologia”.
Profesorii au aprofundat trei module, în zilele de luni, marți, miercuri și joi, iar vinerea au susținut un test. Cele trei module constă în: 1. Bazele utilizării calculatoarelor; 2. Aplicații-cheie; 3. Folosirea aplicată a Internet-ului.
Mai mulți învățători și profesori au fost rugați să își exprime părerea în legătură cu aceste cursuri digitale. „Cursurile ne vor fi foarte utile, în momentul în care ne vom întoarce la școală, pentru a capta interesul copiilor”, a declarat doamna Laura Costolaș. „Toți profesorii am făcut cursul IC3, avem parte de dotări, am folosit tablete grafice chiar și atunci când elevii au fost la școală”, spune doamna Corina Curilă. „Atât pe plan personal, cât și în activitățile la clasă, cursurile ne ajută la realizarea documentelor necesare pe parcursul unui an școlar”, a apreciat doamna Simona Stanca.

ANTONIA BODIU

ANTONIA BODIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: