RAZVAN: Hotel pe harta celor mai frumoși munți ai României

Zilele trecute am avut ocazie de a mă întâlni cu domnul Petre Chirodea, proprietarul unuia dintre cele mai frumoase hoteluri din Arieșeni, Vârtop. Am profitat de ocazie și l-am rugat să ne răspundă la câteva întrebări și să ne vorbească mai mult despre hotelul său.

Hotelul pe care îl deține se numește Four Seasons Hotel and Resort și este situat în satul de vacanță Vârtop, în pasul cu același nume, ce străbate Munții Apuseni și leagă Bihorul de Alba. la o altitudine de 1300 m.

Q&A

De unde ați avut această inițiativă, de a deschide un hotel?

PETRE CHIRODEA: Din dragostea de turism pe care o am de la 15 ani. Acest lucru il datorez dirigintelui meu din liceu, care ne ducea in fiecare duminica pe munte la orientare turistica. El m-a invatat sa iubesc muntele, sa il respect si sa il cunosc Dupa liceu am facut un curs de ghizi si am devenit ghid la BTT (Biroul de Turism pentru Tineret). In timpul facultatii am fost ghid la OJT (Organizatia Judeteana de Turism). Profesional, m-am orientat spre alt domeniu, dar inima si gandul meu tot la turism au fost. Asa ca imediat dupa Revolutia din 1989 am absolvit Facultatea de Turism si m-am hotarat sa fac o afacere din ceea ce iubesc – turismul si am deschis acest hotel.

Cum au evoluat lucrurile în timp?

PETRE CHIRODEA: Începutul a fost dificil.  A durat cativa ani ca sa ne facem cunoscuti, ca sa afle turistii ca si in aceasta zona se practica turism de calitate, ca oferim – pe langa mancare buna – si o serie de activitati menite sa ii convinga sa isi petreaca vacanta aici. Chiar daca pare demodat, sloganul  „Clientul nostru, stăpânul nostru” ne-a ajutat sa ne dezvoltam. Am fost atenti la parerile  si criticile clientilor si am pus in practica cea ce ni s-a parut oportun si adecvat pentru a-i multumi si acest lucru a fost apreciat de ei de-a lungul timpului.

Care a fost cea mai frumoasă perioadă pe care ați avut-o de-a lungul anilor?

PETRE CHIRODEA: Consider ca toată perioada a fost frumoasa, mai putin cea cu pandemia de coronavirus. Greutatile de la inceput – promovarea slaba a zonei, lipsa personalului calificat – nu ne-au descurajat, ci ne-au determinat sa perseveram, sa credem ca totul poate fi depasit cu multa rabdare si dragoste pentru ceea ce facem. Si asa a fost. Daca acum 15-20 de ani turistii  veneau aici  mai mult iarna, acum vin mai mult vara. Constat ca tot mai multi turisti iubesc muntele si cred că Munții Apuseni sunt cei mai frumoși din țară.

Ce lucruri ați dori să realizați pe viitor?

PETRE CHIRODEA: În prezent oferim o serie de activitati iubitorilor de munte. Vara pot sa mearga in drumetii pe munte pe trasee marcate, sa viziteze Vârful Bihorul, Groapa Ruginoasa, Cascada Vârciorog, Pestera Ursilor,  Ghetarul Scarisoara si lista ar putea continua. Iarna pot sa practice sporturile de iarna. Si turistilor care doresc sa se relaxeze la hotel le oferim facilitati precum: tiroliana, panoul de escalada, teren de tenis, piscina exterioara si interioara, masaj, sauna, evenimente si petreceri in clubul nostru.

Sursă foto: http://www.4seasons.ro

În viitor am dori sa le oferim clientilor nostri posibilitatea sa se bucure tot mai mult de mancarea traditionala, sanatoasa, de produsele locale bio.  In ultimul timp am constatat  faptul ca clientii sunt tot mai interesati de sanatatea lor, de ceea ce mănâncă. Si din fericire aceasta zona abunda in acest gen de produse. Aici oamenii mănâncă sanatos, mananca produse bio din gospodaria proprie si bunatatile oferite de padure – ciuperci si fructe de padure. 

Hotelul Four Seasons reprezintă o afacere de mare succes. Care sunt ingredientele acesteia?

PETRE CHIRODEA: Cel mai important lucru este implicarea personala, contactul permanent cu turistii. Turistii se simt deosebit de bine sa vada ca proprietarii sunt prezenti in locatie, ca socializeaza cu ei, ca sunt atenti la nevoile si dorintele lor, ca incearca sa le faca sederea in hotel cat mai frumoasa. De exemplu, acum mai bine de 10 ani a fost o vara foarte calda si mai multi turisti au zis ce bine ar fi fost o piscina in aer liber. Asa că in anul urmator, cand au revenit la noi, nu le-a venit sa creada ca i-am ascultat si am facut piscina.

Sursă foto: http://www.4seasons.ro

Vă mulțumesc tare mult pentru timpul acordat! O zi bună!

PETRE CHIRODEA: Îți mulțumesc și eu! De asemenea.

CONTACT: Four Seasons Hotel and Resort

a consemnat RĂZVAN IACOB

RĂZVAN IACOB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: