NICOLE: Câștigă-ți experiență de lucru în adolescență!

Subiectul muncii de la o vârstă fragedă este unul  foarte controversat.

De cele mai multe ori, opinia asupra acestui subiect împarte lumea în două categorii: cei care cred că este foarte bine să afli cum este să muncești pentru un venit și cei care cred că muncitul de la o vârstă mică este inadecvat, copilăria meritând să fie trăită fără acest stres.

Personal, consider că experiența – chiar din copilărie – în cât mai multe domenii este foarte practică, ajutându-ne atât în descoperirea unei pasiuni pentru viitor, cât și în câștigarea independenței față de părinți.

Competențele și experiența acumulată într-un job part time sau un job de sezon, cu program întreg, este foarte benefică pentru dezvoltarea unui adolescent, ajutandu-l sa constientizeze cum se obțin banii, cât efort trebuie depus pentru a-i avea, dar îl și maturizează în legătură cu luarea multor decizii.

În ce mă privește, după aproximativ doi ani de experiență în trei domenii diferite (asigurări, marketing și în sectorul hotelier), cred că perspectiva mea față de a altor tineri de vârsta mea, care nu au asemenea cunoștințe acumulate, este total diferită. Atât maturizarea, cât și conștientizarea faptelor s-a petrecut mult mai repede, ceea ce câteodată mă face să mă gândesc că copilăria mea nu a fost tocmai una normală, dar pe de altă parte mă face mândră de realizările mele, de mine ca persoană și mai ales de cum știu acum să iau decizii corecte.

Deși la început poate că o să vi se pară greu, recomand să încercați ce vă place, să încercați să fiți mai independenți financiar față de părinți și să nu vă irosiți toată adolescența pe distracții.

NICOLE JUCA

NICOLE JUCA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: