GEORGE: Un exemplu de luat în considerare

Încă de la începutul verii, Campionatul European se anunță ca fiind unul înflăcărat.

De altfel, asistăm la o premieră istorică în ceea ce privește lumea fotbalului; a 16-a editie a turneului final este gazduita de întregul Bătrân Continent, și nu de o singură țară.

În ciuda pandemiei, tichetele s-au vandut bine in toată Europa, semn ca fanii vor sa vada goluri si spectacol. Stadionele sunt pline, suporterii ovationeaza la fiecare faza importanta, iar glasurile acestora in momentul imnurilor reverbereaza deasupra intregii Europe. Ce poate fi mai frumos de atât?

Totusi, cea de-a doua zi a turneului final a avut parte de un moment cumplit, pe care nimeni nu si l-ar fi dorit. Cu doua minute inainte de pauză, Christian Eriksen s-a prabusit pe gazon, dupa o fază care nu anunta mai nimic. În ciuda eforturilor disperate ale colegilor lui de a-l ajuta, danezul a ramas inert timp de minute bune. Ceea ce m-a impresionant in mod deosebit, pe langa profesionalismul de care au dat dovada cadrele medicale, a fost gestul jucatorilor Danemarcei și, în special, al căpitanului echipei.

Capitanul Danemarcei, Simon Kjær, a fost cel care a initiat formarea unui zid de oameni – mai exact, coechipierii sai, pentru a-l acoperi pe colegul lor, pentru ca imaginea sa îm acea postură ingrate să fie publicată peste tot în lume.

Acest gest a fost unul deosebit, prin care capitanul danezilor a aratat mult respect față de coechipierul cazut la pământ si de familia acestuia, știind ca aceste momente sunt dureroase în orice familie. Cu toții avem de învățat din spiritul de echipă al danezului.

GEORGE MEZE

GEORGE MEZE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: