RAREȘ: Noul Windows 11?

De curând, Microsoft a anunțat că vor avea un eveniment pe 24 iunie, la ora 11:00 în care vor vorbi despre noua generație de Windows.

Mulți s-au întrebat de ce ora 11:00 și s-au gândit că numele noului sistem de operare ar putea fi chiar Windows 11. Compania nu a dat mai multe detalii, dar s-a rezumat să ne spună că ce vom vedea pe 24 iunie va fi cel mai mare update adus Windows în ultimii zece ani, adică de la Windows 8 încoace.

Din ce știm până acum, acesta va primi un o interfață grafică cu nume de cod Sun Valley.

Noua interfață grafică din Windows va fi cea mai mare schimbare vizuală din ultimii zece ani și va fi un update major peste ceea ce există astăzi în Windows 10, care nu a fost schimbat din 2015, când s-a lansat prima versiune a sistemului de operare. Se pare că vom scăpa de elementele vizuale rămas din Windows 95, Windows XP sau Windows 7 și vom avea în final o interfață unitară.

Cu această ocazie Microsoft râvnește să aducă înapoi colțurile rotunjite la ferestre, care au dispărut și ele odată cu interfața Windows 8, fiind înlocuite cu multe linii și unghiuri drepte.

Sun Valley ar putea marca și întoarcerea transparenței în Windows, dar nu așa cum era în Windows Vista sau 7, și o variantă modernă adaptată trendurilor de din vremurile noastre. La pachet cu nouă interfață vin și iconițe noi; toate iconitele vechi din anii ’90 cu a rămas în Windows vor fi redesenate în noul stil de design.

O altă chestiune interesantă care vine cu noul sistem de operare este emularea pentru aplicații pe 64 de biți în Windows. 

Ultimul update major despre care se vorbește este Microsoft Store, magazinul de aplicații care de ani de zile sta într-un con de umbră. Microsoft știe asta și vrea să schimbe situația, așa că noul Store va fi schimbat din temelii, primind o nouă interfață grafică.

Microsoft a spus în 2015 că Windows 10 este ultima versiune de Windows și că va primi update-uri constante, dar nu își va schimba numele. Totuși, au trecut șase ani de atunci și în timpul ăsta se puteau schimba multe lucruri. 

Sincer, nu îmi displace ideea de Windows 11. Chiar dacă este într-adevăr major, ar merita un nume nou, pentru a crește interesul publicului, pentru a scăpa de praful care s-a pus pe numele Windows 10.

Cred totuși că este nevoie de mai mult; e nevoie de mai mulți dezvoltatori în platformă, care să aducă un suflu nou ecosistemului și să genereze interes din partea publicului.

RAREȘ URSZ

RAREȘ URSZ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: