IONELA & ALEXANDRA: Paradisul din Bihor

Iubim Șuncuiușul și, de fiecare dată când mergem acolo, rămânem impresionate de priveliștea frumoasă pe care o revedem.

Este situat la estul județului Bihor, în Munții Pădurea Craiului, la 61 de kilometri est de Oradea.

Una dintre atracțiile turistice pe care le-am vizitat și care ne-a impresionat cel mai mult este renumita tabără din Șuncuiuș, unde ți se oferă tot felul de activități – de la rafting, cățărări pe stâncă, drumeții și tiroliană până la vizitarea peșterilor.

Sursă foto: arhiva personală Ionela Sturz

Dacă treci vreodată prin acea zonă, trebuie neapărat să vizitezi Peștera Vântului, care este și cea mai mare peșteră din România, avâmd 47 kilometri lungime. Intrarea naturală în peșteră este situată la circa 2 km de localitatea Șuncuiuș. Galeriile s-au dezvoltat pe patru nivele, principalele fiind Galeria Activă, Galeria Albă, Galeria Roșie și Galeria cu Lacuri. Vizitarea se poate face numai cu însoțire din partea clubului, pe baza unei planificări prealabile.

Dacă nu știi unde să te cazezi, îți recomandăm Pensiunea Tarina, situată în Șuncuiuș. Aceasta oferă o casa cu toate necesitățile, acces gratuit la internet Wi-Fi, are o masa gratuită de billiard și oferă servicii de transport la gară.

Sursă foto: arhiva personală Ionela Sturz

În opinia noastră, Șuncuiușul merită vizitat din plin, deoarece are cele mai uimitoare activități și atracții turistice, pe care le poți experimenta nu departe de orașul Oradea.

IONELA STURZ, ALEXANDRA SOANE

IONELA STURZ și ALEXANDRA SOANE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: