Anul școlar 2020-2021 a fost plin de surprize. Dacă acum aproximativ un an cineva ar fi venit la noi și ne-ar fi spus că va exista o pandemie care ne va face să ținem cursuri online, nu am fi crezut.

Totul a început cu câteva săptămâni de mers fizic, după cinci luni de cursuri online. Aceste ore online, în opinia mai multor elevi, au fost un mic paradis la care toți am visat – dormitul la ore, oportunitatea de a mânca ori de câte ori vrem și absențele nenumărate.
Un lucru care nu ni se pare normal este faptul că majoritatea elevilor văd această pandemie și scoala online ca pe ceva bun, deoarece nu mai trebuie să se trezească dimineața și să meargă la școală.
Ceea ce nu văd elevii sau refuză să vadă este că, în ciuda beneficiilor pe care cursurile online le aduce, acestea îi și afectează destul de tare, atât psihic, cât și fizic. Stând acasă o mare parte din zi sau chiar toată, elevii au încetat să mai facă mișcare, iar astfel mulți copii au început să ia în greutate.
Totodată și lipsa de comunicare a avut un mare impact negativ asupra lor, astfel din ce în ce mai mulți elevi au început să se confrunte cu anxietatea sau chiar și cu depresia.
O altă sursă a anxietății ține de profesori. În cazul nostru, unii profesori ne dădeau teste de 10-15 minute, noi nefiind capabili să le rezolvăm, iar astfel începeam să ne panicăm și să ne stresăm pentru nota pe care o vom obține.
Din punctul nostru de vedere, școala online a avut și părți bune, dar și părți rele. Din fericire, noi ne-am adaptat destul de repede, iar asupra noastră a avut un impact pozitiv – am avut mai mult timp pentru noi, astfel descoperind-ne tot mai mult și devenind o versiune mai bună a noastră.
SARAH POP, PATRICIA SIMIONAȘ