PAULA: Soarele de la miezul nopții

Midnight Sun este o dramă americana realizata in 2018, pe baza filmului japonez A song to the sun, avand premiera in anul 2006. Filmul a fost regizat de Scott Speed si realizat de Erik Kirsten. Starurile care joaca in aceasta drama sunt
Bella Throne, Patrick Schwartzeneger, Rob Riggle, Quinn Shephard.

Adăpostită încă din copilărie, Katie Price trăiește cu o sensibilitate care pune viața în pericol la lumina soarelui cauzată de afecțiunea genetică rară, Xeroderma Pigmentosum (XP). Ea este legată de casă în timpul zilei și este îngrijită de tatăl ei (Jack) și cel mai bun prieten al ei (Morgan). Katie iese din casă în fiecare seară, odată cu apusul soarelui.

Într-o noapte, Charlie o observă în timp ce cânta la chitară la gară. Katie pleacă brusc și își uită caietul, pe care Charlie îl păstrează. El se întoarce a doua zi și i-l dă lui Katie când ea apare să o recupereze. El îi explică cum și-a suferit rănirea care l-a împiedicat să obțină o bursă la Universitatea din California, Berkeley, înainte de a o săruta.

Cu toate acestea, Katie nu i-a spus încă lui Charlie starea ei, în ciuda faptului că tatăl ei a avertizat-o să facă acest lucru. Charlie o scoate pe Katie pentru o noapte la Seattle, unde merg la un spectacol live, iar Charlie o face pe Katie să cânte una dintre piesele ei pe una dintre străzile orașului. Odată acasă, merg să înoate în lac și se usucă cu un foc pe plajă. Charlie menționează că se uită la răsăritul soarelui, iar Katie fuge acasă de teamă. Charlie o ridică și o conduce
repede acolo, dar nu reușește la timp și este expusă la lumina soarelui doar câteva secunde. Katie fuge înăuntru, în timp ce Morgan și Jack vin acasă la scurt timp. Charlie stă încă confuz la ușa din față, iar Morgan îi explică starea lui
Katie. Odată ce medicii au efectuat niște teste, ei ajung la concluzia că creierul lui Katie se contractă și este doar o chestiune de timp înainte ca ea să moară.

Charlie o scoate pe Katie într-o noapte și o surprinde rezervând o sesiune de înregistrare, unde cântă o melodie pe care a scris-o pentru el. La scurt timp, în timp ce stătea la casa ei, Charlie menționează că trebuie să viziteze barca pentru ultima dată, pe care a fost angajat să o îngrijească toată vara. Katie, temându-se că va muri, își amintește în cele din urmă momentul în care Charlie i-a spus că își dorea să poată naviga împreună și îl convinge pe Jack să o lase să plece cu Charlie, în ciuda faptului că a fost în timpul zilei. Katie navighează cu Charlie, simte lumina soarelui și își petrece ultimele momente cu el, murind la scurt timp după aceea.

Acest film este unul care te invaluieste de o multime de sentimente, printre care cele de fericire si din pacate si de tristete.

Sper ca v-am convins sa urmariti aceasta capodopera dramatică.

PAULA MARCUS

PAULA MARCUS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: