ELIZA: Un colț de rai

În vremurile noastre, adolescenții preferă să își petreacă weekend-urile si vacanțele la o terasă, în special în locuri aglomerate. Eu însă prefer să îmi petrec weekend-ul și vacanțele în satul meu natal, Poiana, acesta fiind un loc în care te poți relaxa în liniște, departe de aglomerația din oraș.

Foto: ELIZA MOȚ

Poiana este situată chiar la poalele Muntelui Bihoru, cuprinzând ceva magic din toate punctele de vedere: munții (printre care Muntele Bihoru, cel mai înalt munte din județ, 1.849 de metri altitudine), cascada Sfânta Treime si multe altele, aici fiind și locul de unde izvorăște Crișul Negru.

Cascada Sf. Treime. Foto: ELIZA MOȚ

Odată cu venirea primăverii, dealurile încep să capete culoare, peisajul fiind unul de poveste. Iubitorii de drumeții mai curajoși pot merge la o plimbare sus pe dealuri, având parte de un picnic și admirând priveliștea uluitoare.

Localitatea Poiana se află la o distanță de 100 de km distanță de Oradea,  pe șoseaua principală spre Deva, până în localitatea Cărpinet, unde se ia la stânga.

Drumul este asfaltat până în satul Poiana, de unde continua încă câțiva kilometri de drum forestier, spre Vârful Bihoru.

Nu există posibilitate de cazare la pensiuni, însă exista posibilitatea de campare, care se află înainte de intrarea în sat, la Izvorul lui Horea.

Mai multe veți afla în următoarea parte!

ELIZA MOȚ

ELIZA MOȚ. Sursă foto: arhiva personală

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: