DENISA & ANDREEA: Președintele la judecata lui Bogdan

Elevii de la filologie – engleză intensiv și-au susținut ieri lucrarea de atestat, pe teme de cultură și civilizație britanică sau americană. Colegul nostru, Bogdan Tamas din XII A, a ales ca subiect tema președinților Statelor Unite. Am avut un dialog cu Bogdan pe această temă. 

De ce ai ales această temă?

BOGDAN: Am ales acest subiect pentru că, după cum bine știți, SUA este cea mai puternică țară din lume – așadar, președintele Americii, în opinia mea, este cel mai puternic om din lume, având cea mai mare influență.

BOGDAN TAMAS. Foto: Denisa Curpaș

Ce poate să învețe societatea românească din politica americană?

BOGDAN: Cel mai important: ar fi bine sa luam ca exemplu modelul lor democratic. SUA este considerata cea mai democrată țară din lume, iar asta ar putea fi un model și pentru viitoarea Românie.

Cum s a desfășurat acest examen?

BOGDAN: Examenul s-a desfășurat ieri, în data de 27, iar fiecare dintre noi a fost programat la o anumită oră. Spre exemplu, eu am fost de la ora 12:30, dar am venit de dimineață la școală, pentru a mai exersa alături de colegii mei. Când mi-a venit rândul, am fost pus în fața unei comisii alcătuite din doi profesori de limba engleză, alții decât cei de la clasă.

Care este președintele tău preferat?

BOGDAN: Președintele meu preferat este Donald Trump, despre el am scris și in lucrarea mea. Din punctul meu de vedere, Trump este un om devotat, puternic și care își merită poziția.

DENISA CURPAȘ, ANDREEA BUZAȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: