DARIANA & SORINA: Istoria trupei Queen

O mare parte din elevii clasei a Xll-a A, profilul filologie intensiv engleză, își prezintă în data de 27 mai lucrările de atestat la limba engleză. Dintre varietățile de teme din sfera culturii și civilizației britanice, Alina Balaș a decis să scrie despre celebra trupă britanică Queen.

Din pasiune pentru forța creatoare, inovativitatea genului muzical rock activ pe parcursul anilor 1970-1990, aceasta consideră că tema aleasă are un mesaj profund pentru fiecare dintre noi. Deși este o cunoscătoare a istoriei trupei Queen, Alina s-a documentat pe rețelele sociale, interacționând și cu alte persoane pasionate de acestă trupă.

Lucrarea se intitulează simplu, Queen, și reprezintă o adevărată muncă, una importantă, serioasă și totodată un act de responsabilitate. Cu sinceritate, Aline spune că a întâmpinat o serie de emoții, însă au fost constructive.

Într-unul dintre capitole, Alina face o scurtă prezentare a trupei: „Queen este o formație muzicală britanică, formată în anii 1970. Cu trecerea timpului, aceștia au jonglat cu stilurile muzicale, alternând între ele: progressive rock, glam rock, hard rock, heavy metal, pop rock, psychedelic rock, blues rock și dance disco. Deși genul lor muzical este hard rock-ul și heavy metal, muzica acestora a reprezentat o influență pentru multe trupe și artiști precum Nirvana, Guns N`Roses, Iron Maiden, Katy Perry, Lady Gaga și mulți alții. De asemenea, aceștia au fost nominalizați la nenumărate premii, chiar fiind câștigătorii multora dintre ele.”

ALINA BALAȘ

„În final , trupa este și va rămâne în topul trupelor mele preferate, prin calitatea extraordinară a muzicii acestora, o muzică plăcută la auz și un exemplu pentru industria muzicală de azi” , ne-a mărturisit Alina.

DARIANA MUȚ, SORINA MOȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: