IOANA: Mai bine online?

Pentru mine, școala online a fost „o vacanță prelungită”. M-am obișnuit cu ce era înainte. Desigur, îmi era dor să-mi văd colegii și se învăța mult mai bine fizic decât online, iar acum mă întreb de ce nu mai vreau să merg la școală.

Era mai bine online?

Mă simt de parcă acum învăț să merg pe picioare din nou.

Omul se poate adapta la orice, dar creierul nu vrea

M-am obișnuit așa de mult cu școala online, ascultam ce mă interesa și în rest puteam face ce vreau. Apăsam pe un buton și puteam zice ce vreau, cum pot și nimeni nu striga sau se enerva pe nimeni. Acum trebuie să mă obișnuiesc din nou cu atmosfera de gălăgie.

Într-adevăr, în vremurile „trecute” așa era tot timpul, dar nu se schimba nimic din acestea. Te bucurai când nu venea un profesor și te bucurai și mai tare când era ultima oră. Acum nu te mai bucuri de nimic și abia aștepți să mergi acasă.

Foto: IOANA IOVA

Școala online nu este bună să înveți, dar nu te obosește psihic

Școala este obositoare. Oricine poate zice aceasta, chiar și copiii care sunt cei mai buni la toate materiile. Învățatul te stresează și te obosește. Copiii care sunt slabi de inimă rezistă greu anxietății și stresului presupus de școală. Dar școala online merge pentru toți. Nu contează dacă ești fricos sau timid. Online-ul acceptă pe oricine.

Singurul dezavantaj pe care îl are școala online este învățatul; nu se poate învăța corect în online. Dar măcar nu mai ești așa de obosit ca înainte.

Te poate chiar obișnui, treptat, cum e cu stresul și anxietatea, și să-ți reglezi mintea pentru ce e mai rău.

IOANA IOVA

IOANA IOVA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: