ALEXA & MELISA: Plantează un copăcel cu Forest!

Forest este o aplicație menită în mod special să te mențină productiv. Plantând o sămânță în Forest, veți vedea cum se dezvoltă treptat într-un copac. Dar dacă părăsiți aplicația pentru a răspunde la un mesaj sau pentru a verifica Instagram-ul, atunci planta moare imediat și va trebui să o luați de la capăt. 

Configurarea este simplă: după crearea unui cont, setați un cronometru și începeți sarcina. În funcție de cât timp, setați cronometrul, puteți vedea numărătoarea inversă pe măsură ce arborele crește. Veți vedea, de asemenea, diferite fraze încurajatoare în partea de sus, care se schimbă din când în când, pentru a vă reaminti să continuați, de exemplu „Puneți telefonul jos!” sau „Nu mă privi!” 

Screenshot: Alexa Szime

Interfața este simplă și foarte drăguță. Puteți seta ora pe pagina de pornire mișcând degetul de-a lungul cadranului, fie pentru a crește, fie pentru a reduce timpul. Puteți seta cronometrul până la două ore pentru sarcini mai lungi sau doar zece minute pentru cele mai mici. După ce atingeți „Plant”, cronometrul va porni – dar aveți la dispoziție zece secunde pentru a anula, dacă vă răzgândiți. 

Majoritatea dintre noi ne verificam telefonul chiar și atunci când nu avem notificări. Ne concentram pe o sarcină un minut, iar în următorul moment verificam rețelele sociale chiar dacă arată la fel ca acum cinci minute. Dar când avem Forest deschis, ne vom simți groaznic știind că ieşirea din aplicație va ucide micul copac drăguț.

Pentru a vă menține în zonă, există și muzică calmantă pe care o puteți adăuga în fundal, cum ar fi „Rain in the Forest”, care vă poate relaxa. 

Screenshot: Alexa Szime

Pentru cei care doresc să ajute la o cauză, vă puteți folosi monedele pentru a planta un copac adevărat. În parteneriat cu Trees for the Future – o organizație nonprofit cu sediul în Maryland, care lucrează cu familii de fermieri din Africa Sub-Sahariană – veți avea opțiunea de a planta un copac real pentru fiecare 2.500 de monede pe care le câștigați.

Alte caracteristici pe care le include aplicatia sunt grafice care vă urmăresc progresul pe parcursul săptămânii. Puteți vedea o cronologie a plantelor pe care le-ați crescut de-a lungul zilei și cât a durat să le crească. Puteți vedea, de asemenea, o ilustrare a tuturor copacilor pe care i-ați crescut și, din păcate, și a copacilor pe care i-ați ucis. Glisarea vă oferă și istoria completă a săptămânilor trecute. 

Forest este disponibil pe iOS, iPadOS și Android și este, de asemenea, disponibil ca extensie de browser în Chrome Web Store și Firefox Add-ons.

ALEXA SZIME, MELISA HOVANEȚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: