ANDREA BEATRIX: Arma secretă a femeilor puternice

În prezent, suntem martori la conturarea imaginii femeii moderne, a femeii care are drepturi egale cu toți bărbații, pentru a putea să se dezvolte pe orice plan.

Trăsătura definitorie a femeii moderne este independența. Cu alte cuvinte, femeia independentă este propriul ei stăpân, este echilibrată, sigură pe ea, ambițioasă, are încredere de sine, este nemanipulabilă, își susține convingerile până la cer si înapoi, își spune opiniile argumentat, este mândră de realizările ei și întotdeauna arde în ea o dorință arzătoare de a reuși, indiferent pe ce plan.

Acesta ar fi secretul femeilor independente!

Dar haideți să aflăm câte ceva și despre secretul femeilor inteligente și înțelepte – cu alte cuvinte, cum să devii o femeie puternică, într-o lume scăpată de sub control.

În primul rând, femeia inteligentă se iubește și se acceptă așa cum este, trăiește în armonie cu ea însăși, dar si cu ceilalți. Știe că acest lucru o ajută să înainteze în tot ceea ce face. 

Visele sunt frumoase, dar femeia inteligentă preferă să-și facă planuri concrete. Știe foarte bine că planurile sunt realizabile.

Totodată, ele știu că răbdarea este una din principalele calități ale femeilor înțelepte. 

Ele știu și înțeleg că femeile iubesc diferit față de bărbați. Astfel, ea nu așteaptă și nu cere gesturi, acțiuni care corespund gândirii femeilor despre dragoste. 

O femeie înțeleaptă știe că o relație implică cooperare și compromis; astfel, ea își construiește relațiile și nu alege un bărbat pentru a-l schimba, nu umilește un bărbat, nu îl compară cu alții. Nu vrea să își demonstrează superioritatea, îl susține, nu îl ține „în lesă scurtă”. Este conștientă de faptul că orice persoană are nevoie de propriul său spațiu psihologic; astfel, îi dă ocazia să se simtă necesar. Așadar, ea știe cu siguranță că există un bărbat cu calitățile de care are ea nevoie.

Femeia înțeleaptă știe să ierte,  deoarece experiența arată că idealurile există doar în capul nostru, dar nu și în realitate. Ea încearcă să înțeleagă orice persoană și vede în toată lumea nu numai minusuri, ci și plusuri.

Știe să își pună în lumină calitățile, fără a-și ascunde defectele, pe care le cunoaște și le acceptă. Așadar, pe chipul ei calitățile vor străluci. 

Știe că naturalețea e un atu și că în spatele naturaleței stau multe ore de descoperire de sine, pentru că naturalețea merge mână în mână cu  autoevaluarea și cu acceptarea.

Nu poți fi naturală până nu te definești. La fel ca și încrederea, e ceva ce se exersează.

Femeia inteligentă percepe trecutul ca pe o sursă de amintiri și experiență acumulată și nu regretă alegerile sau cuvintele rostite din trecut.

Iar în legătură cu viitorul, femeia inteligentă conștientizează că este imposibil să îl prezică. 

Poți visa sau poți să-ți faci planuri, dar continuă să trăiești în prezent!

Oricât de tentant ar fi să impresionezi, nu poți fi mereu pe placul tuturor, Nu uita cine ești și folosindu-te de încredere, spune „nu” atunci când nu ești de acord cu ceva, și niciodată nu încerca să fii mai mult decât ești! Niciodată nu uita că ești perfectă exact așa cum ești! Astfel, vei ajunge sa fii tu mulțumită de tine însăți,

Fii întotdeauna o persoană onestă! Nu te lăsa doborâtă de eșecuri, ci învață din ele.    

Profită de fiecare greșeală pe care o faci, pentru a o transforma într-o lecție din care înveți!

ANDREA BEATRIX PODARU

ANDREA BEATRIX PODARU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: