ANDRADA & ROBERTO: Răni, supradoze, decese

După cum bine știți, perioada de pandemie a adus un plus de urmăritori pe platforme precum Netflix, YouTube, Twitch și mult ealtele. Mulți tineri au preferat să vizioneze un serial, un film sau să urmărească content-ul de pe YouTube.

Un film preferat de către aceștia a fost Synchronic, intrat în topurile filmelor vizionate pe Netflix. Acesta este un film SF de groază, regizat de Justin Benson și Aaron Moorhead, după un scenariu de Benson. Filmul a avut premiera în anul 2019, fiind distribuit de Well Go UȘA Entertainment.

Rolurile principale sunt interpretate de actorii Jamie Dornan (Dennis Dannelly) și Anthony Mackie (Steve Denube), doi paramedici care dau peste oameni care se droghează cu aceeași substanță, Sincronic, și experimentează călătorii în timp. Dennis și Steve sunt prieteni de la facultate; în prezent, ei lucrează în același schimb ca paramedici în New Orleans, toate schimburile de noapte fiind ale lor. În fiecare zi văd răni, supradoze și decese.

Cu toate acestea, aceste răni sunt din ce în ce mai greu de explicat. Pacieniții inconștienți se comportă extrem de ciudat. Se pare că un nou drog sintetic este de vină pentru tot. A fost puțin studiat și nimeni nu-i poate identifica efectele. Dennis și Steve se confruntă împreună cu situații dificile în fiecare seară, dar nu sunt în măsură să înțeleagă ce se întâmplă în jurul lor. Problemele din viața fiecăruia îi îndepărtează (deși ar fi mai indicat să le rezolve împreună). Brianna, fiica de 18 ani a familiei Dannelly, dispare. Steve își dă seama că numai folosind Sincronic o poate găși rătăcită în trecut.

Acest film SF poate fi extrapolat îmtr-o măsură și la realitatea din România. În ultimii ani, tot mai mulți tineri se droghează și decedează încă de la o vârstă fragedă. S-au văzut și filmat multe cazuri de persoane drogate în România, care prezentau un comportament ciudat.

ANDRADA ȚENȚ, ROBERTO ȘENDRUȚIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: