ANTONIA & ALEXIA: Cursuri versatile

Coursera este un furnizor american de cursuri online, fondat în 2012 de către profesorii Andrew Ng și Daphne Koller de la Universitatea Stanford. Coursera colaborează cu universități și alte organizații pentru a oferi cursuri online, certificări și diplome într-o varietate de subiecte.

Aplicația se poate descărca gratuit din Magazin Play Sau App Store.

După ce ați instalat aplicația, o puteți deschide. Primul pas necesar pentru utilizarea aplicației este crearea unui cont. Crearea contului constă în conectarea contului de e-mail cu aplicația. După crearea contului, aplicația vă direcționează la meniul principal. În meniul principal vă vor fi prezentate toate cursurile oferite de aplicație. În partea de jos a aplicației veți avea o bară de navigație. Această bară conține cinci iconițe. Dacă accesați prima iconiță, veți putea vizualiza toate cursurile. Dacă accesați a doua iconiță vă vor apărea niște cursuri recomandate de aplicație. Dacă accesați a treia iconiță vor apărea cursurile pe care le-ați selectat. Dacă veți accesa a patra iconiță veți putea downloada cursurile, iar la a cincea iconiță apare contul dumneavoastră.

Screenshot: Antonia Bodiu

Cursurile se împart în două categorii. Unele cursuri sunt gratuite, iar altele trebuie achiziționate.

Prețurile diferă de la un curs la altul. De exemplu, cursul de digital marketing costă 79 de dolari pe lună.

Perioada de desfășurare a unui curs diferă, de asemenea, de la un curs la altul. Unele cursuri durează doar câteva ore, în timp ce alte cursuri pot dura chiar și câțiva ani.

Aplicația oferă cursuri pentru diferite domenii: business, informatică, știință și inginerie, limbi străine și multe altele.

Majoritatea cursurilor sunt în limba engleză, dar există și unele cursuri subtitrate în diferite limbi, chiar și în limba română.

Cursurile sunt împărțite în mai multe lecții, iar fiecare lecție durează câteva zeci de minute.

Cursurile sunt predate de profesorii unor universități recunoscute din întreaga lume, de exemplu Yale University, sau chiar de angajații unor companii mari, de exemplu Google.

Screenshot: Antonia Bodiu

Aplicația oferă și unele diplome sau certificate, care sunt recunoscute internațional și pot fi folosite chiar și la CV-uri. Dar în acest caz trebuie să achiziționezi cursul / cursurile respective.

Aplicația este una foarte versatilă și ușor de folosit, datorită meniului simplu și timpului destul de permisiv alocat studiului, și oferă o mai bună modalitate de învățare / aprofundare.

ANTONIA BODIU, ALEXIA CĂLIN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: