SONIA & RAREȘ: Ecologie nu doar o dată pe an

Au trecut câteva săptămâni de când am sărbătorit Ziua națională a apei, aceasta fiind pe 22 martie, iar în 22 aprilie tot globul a sărbătorit Ziua Pământului.

După părerea noastră, preocuparea pentru condiția planetei noastre și lupta împotriva poluării apei ar trebui să fie una constantă de 365 de zile, nu doar o dată pe an.

Toată lumea își dorește ca Pământul să trăiască cât mai mult, să fie un loc curat și primitor pentru toată lumea, dar puțini sunt cei care fac ceva în privința asta. Un exemplu, din păcate, este pârâul Peța, care a devenit un loc de depozitare pentru gunoaie.

Foto: Sonia Baiduc

Poluarea este o problemă extrem de importantă pe plan global; nivelul de trai ridicat a accelerat poluarea planetei. O întrebare care toată lumea și-o pune este ce putem face să încetinim acest lucru, astfel ca viitorul nostru să fie unul pe cât de posibil verde.

Ca tineri, considerăm că cel mai important lucru este să ținem orașul în care trăim cât mai curat , să încercăm să ne împlicăm, când este posibil, în mișcări de voluntariat, de plantat de copaci , de curățat mizeriile din parcuri sau alte locuri extrem de poluate.

Sunt o mulțime de lucruri cu care putem ajuta să oprim poluarea, folosind recipiente de inox pentru apă, care rezistă toată viața, pungi din materiale durabile, pentru a le înlocui pe cele de plastic, care poluează extrem de mult. Astea sunt doar mici sfaturi, care chiar dacă nu par că pot schimba ceva la scară macro, dacă tot mai mulți tineri ar începe să le urmeze, ar apărea schimbări radicale pe plan local și internațional.

Foto: Sonia Baiduc

Vă invităm să vă puneți și voi întrebarea: „Dacă nu noi, atunci cine?” și să vă dați seama că schimbarea începe cu fiecare din noi.

Prin acest material nu am vrut să vă prezentăm date plictisitoare despre poluare, ci mai mult să vă determinăm pe voi, cititorii noștri, să vă puneți un semn de întrebare. Anumite lucuri mărunte pot aduce schimbări, dacă tot mai mulți oameni și tineri încep să fie atenți la mediul înconjurător și să încerce să schimbe ceva în viața lor de zi cu zi.

Nu uita, schimbarea începe cu tine!

SONIA BAIDUC, RAREȘ KENDEREȘI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: