DENISA: După ce ne-am întâlnit, viața n-a mai fost la fel

Din momentul în care am văzut trailer-ul la filmul After /După ce ne-am întâlnit am căutat să văd ce se întâmplă şi de unde a apărut aşa ceva şi cu cât am aflat mai multe cu atât am fost mai curioasă să îl văd.         

Da, este vorba despre o poveste de dragoste adolescentină (primul an de facultate), presărată cu suișuri și coborâșuri, așa cum numai prima iubire poate fi. Genul este așadar stabilit: romance și dramă.

After a avut lansarea în România cu surle și trâmbițe în data de 19 aprilie, iar eu am dat fuga chiar atunci să îl urmăresc. Dacă nu ai făcut-o, poți încă să mergi liniștit să îl vizionezi pe Netflix.

De menționat este și muzica reușită a filmului, care a impresionat o mulțime de lume. Cu toate că sursa de inspirație a romanelor au fost băieții de la One Direction, filmul nu  s-a oprit la piesele lor. Crede-mă că sună bine!

A venit vremea să trecem la acțiune, atât la propriu, cât și la figurat. Iau filmul After și îi fac un mic rezumat. Nu te aștepta la detalii incredibile, fiindcă va trebui să îl urmărești pentru a le afla.

 Tessa Young (Josephine Langford), o fată cuminte și silitoare, ajunge la facultate, departe de influența mamei ultra-protective (Selma Blair). Își face rapid un prieten la școală, pe Landon (Shane Paul McGhie), și chiar se împrietenește cu colega rebelă de cameră – Steph (Khadijha Red Thunder).

Ce nu știe Tessa e că, odată cu noua ei amică, vine la pachet grupul de prieteni al acesteia, printre care se face remarcat un brunet fermecător și întunecat – Hardin Scott (Hero Fiennes-Tiffin).

Chimia dintre cei doi e palpabilă încă din prima clipă, însă scânteile ies la iveală abia la o petrecere, unde, în cadrul unui joc de adevăr sau provocare, Tessa refuză să îl sărute pe Hardin.

Ce-i drept, fata avea un iubit acasă la acea vreme, pe Noah (Dylan Arnold) – aflat în ultimul an de liceu, de care va uita însă destul de curând…

Urmează o scenă semnificativă, cea în care Hardin și Tessa dezbat la un curs celebrul roman clasic Mândrie și prejudecată. În timp ce fata susține puterea miraculoasă a dragostei, băiatul face tot posibilul să demonteze această ipoteză, afirmând pe față că el nu crede în iubire.

Acel moment e definitoriu în relația lor și, în continuare, pare că fiecare vrea să îi demonstreze celuilalt că varianta lui e cea corectă.

DENISA MARCHIȘ

DENISA MARCHIȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: