RAREȘ & ADRIAN: Top cinci filme pe care merită să le vezi

În acest top aș vrea să vă prezint niște filme care, după părerea mea, ar trebui să le vezi o dată în viață. Este o selecție personală, iar în acest top nu vor exista spoilere.

Pe locul 5 găsim Ford vs. Ferrari, o poveste reala a lui Carroll Shelby și Ken Miles, care participă la cursa de 24 de ore de la Le Mans, unde vor încerca să îi bată pe Ferrari, care erau neînfrânți.

Filmul a apărut în anul 2019 fiind regizat de James Mangold, iar actorii principali sunt Matt Damon, care îl joaca pe Carroll Shelby, și Christian Bale, care îl joacă pe Ken Miles. Filmul are o poveste fascinantă, care te ține în suspans pe toată durata.

Pe locul 4 este Good Fellas, o adaptare cinematografică a cărții Wiseguy, regizorul fiind Martin Scorsese. Filmul apare în anul 1990, rolurile principale fiind jucate de către Robert De Niro, Ray Liotta și Joe Pesci. În film ne este prezentat mafia anilor ’70-’80 din New York, Brooklyn, și cum reușeau ei să realizeze cele mai mare jafuri ale acelei vremi.

Pe locul 3 e Joker. Filmul apare în anul 2019, fiind regizat de Todd Phillips, și prezintă o altă perspectivă în apariția lui Joker, personaj cunoscut din filmele clasice cu Batman. Actorul care îl joacă pe Joker este Joaquin Phoenix, care reușește să îl joace extraordinar de bine. Joker te ține în scaun fără să te plictisești deloc pe toată perioada filmului, fiind una dintre cea mai bună interpretare a lui Joker din toate timpurile, actorul câștigând Oscarul pentru rolul principal.

Pe locul 2 este Interstellar, regizat de  Christopher Nolan, filmul apărut în anul 2014. Ne este prezentat un grup de astronauți conduși de Cooper, rolul fiind jucat de Matthew McConaughey, care pornesc în spațiu pentru a găsi o nouă planetă locuibilă din cauză că Pământul e afectat de încălzirea globală. Filmul ne arătă că, dacă nu vom schimba ceva pe Pământ în legătură cu poluarea, probabil vom fi nevoiți să ne găsim și noi o nouă casă.

Pe locul 1 este Inception, un film apărut în anul 2010, regizat de Christopher  Nolan. În film ne este prezentat o grupare de oameni conduși de Dom Cobb, rolul fiind jucat de către Leonardo DiCaprio, care reușesc să intre in mintea altor oameni implantându-le amintiri care îi vor face, atunci când se trezesc, să le urmeze, putând schimba viitorul unei persoane. Filmul te ține lipit de scaun. Eu sincer l-am urmărit de trei ori ca să pot înțelege bine anumite secvențe din film, care uneori te face să te gândești dacă dimensiunea în care se află personajele e cea reală sau încă e într-un vis.

RAREȘ BREDEAN, ADRIAN BĂLAN

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: