RĂZVAN: De vorbă cu un make-up artist

Datorită faptului că este un lucru esențial felul în care arătăm, am avut un dialog cu dna Mirela Fazakas, cunoscut make-up artist orădean.

Mirela Fazakas este un pionier in ceea ce înseamnă machiajul în România, remarcând potențialul acestei meserii înainte de a exista cerere pe piață. Profesează această meserie de peste 20 de ani, timp în care a colaborat cu mulți designeri din țară și străinătate, a participat la evenimente de fashion și modă în SUA și China.

Aceasta și-a deschis, acum doi ani, în Oradea, propriul salon, numit Mirela Fazakas Make-Up Studio & Academy.

Sursă foto: arhiva personală Mirela Fazakas

Q&A

De unde a venit pasiunea pentru machiaj?

Mirela Fazakas: Pasiunea a început destul de devreme. Pe la 9-10 ani, eram extrem de fascinată de fețele oamenilor, în special a femeilor. Vorbim de o perioadă în care nu aveai informații din domeniul acesta la televizor sau cu ajutorul Internet-ului. Mi-a plăcut întotdeauna să dau feței emoție cu ajutorul machiajului.

Ce studii ați făcut pentru a putea urma această meserie?

Mirela Fazakas: Când a apărut prima școală de machiaj din România, am decis să aleg această meserie, chiar dacă era foarte puțin cunoscută. Am urmat cursurile primei academii de machiaj, în București. Ulterior, am făcut mai multe specializări.

Cât de dificil a fost momentul în care ați început să lucrați? Cât de dificilă e această meserie?

Mirela Fazakas: Nu pot să spun că a fost dificil. A fost însă o provocare, deoarece mulți ani machiajul nu a fost considerat o meserie. A fost nevoie de ani pentru ca acest domeniu să fie recunoscut.

Este o meserie frumoasă. Nicio meserie nu este dificilă daca o faci cu pasiune și dacă ai pregătirea corespunzătoare. Uneori poate să fie dificilă pentru că lucrăm cu oameni, iar asta presupune multă răbdare.

Cum v-a venit idea de a va deschide propriul salon?

Mirela Fazakas: Am decis să îmi deschid un studio al meu pentru că mi-am dorit ca locul unde muncesc să mă reprezinte pe mine și abordarea mea profesională. În plus, am început să organizez cursuri de calificare în meseria de machior.

A necesitat multă muncă, timp și perseverență pentru a deschide studioul. Eu am avut o viziune despre cum aș vrea să arate propriul meu salon. Am reușit ca, în momentul în care am deschis, să fie așa cum mi-am imaginat.

Ce sfat le-ați oferi tinerilor care doresc să urmeze această meserie?

Mirela Fazakas: E o meserie frumoasă, care iți aduce multă bucurie, însă este extrem de important să studiezi mult, să nu renunți la a te specializa, chiar dacă ai impresia că știi tot.

Cei care vor să aleagă această meserie să știe că cele care vor alege să vină la ei vor veni pentru că vor să fie mai frumoase, vor veni pentru că au un eveniment important în viața lor și vor să fie mai frumoase pentru acel moment. Trebuie să respecte asta și să vină în întâmpinarea clienților – aici mă refer nu numai la machiajele de evenimente, ci și la colaborările pentru diverse evenimente) cu profesionalism.

Planurile dumneavoastră din trecut s-au realizat în prezent? Ce planuri de viitor aveți?

Mirela Fazakas: Pot să spun că planurile mele s-au realizat, dar totuși știu că mai am multe de realizat. În viitor, am mai multe colaborări pe partea de machiaj pentru ședinte foto în țară și în străinătate.

Voi continua să merg la specializări, mereu apar noutăți. Pregătesc pe partea de întreținere facială a salonului noi produse.

MIRELA FAZAKAS

Vă mulțumesc tare mult că ne-ați oferit din timpul dumneavoastră pentru acest interviu!

Mirela Fazakas: Vă mulțumesc de asemenea și eu. O zi frumoasă!

PUTEȚI LUA LEGĂTURA CU MAKE-UP ARTIST MIRELA FAZAKAS PRIN PAGINA SA DE FACEBOOK

a consemnat RĂZVAN IACOB

RĂZVAN IACOB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: