ALEX & DARIUS: Apel către toți părinții elevilor Colegiului Național Onisifor Ghibu

După cum bine cunoaștem, se preconizează ca clasa a IX-a, Filologie – Engleză Intensiv, de la Colegiul Național Onisifor Ghibu să se desființeze, începând de anul școlar viitor. Ca urmare, părinții elevilor, prin Consiliul Reprezentativ al Părinților al Colegiului Național Onisifor Ghibu, s-au hotărât să ia atitudine și să lupte pentru reintroducerea acestei clase.

Doamna Camelia Horga, președinte al Consiliului Reprezentativ al Părinților, alături de membri ai comitetului, au redactat în acest scop tabele, iar părinții tuturor elevilor – începând de la clasele zero până la clasele a douăsprezecea – sunt rugați să semneze aceste tabele, care se află la poarta liceului.

Doamna Camelia Horga este președintele Consiliului Reprezentativ al Părinților de la CN Onisifor Ghibu. Sursă foto: arhiva personală

De asemenea, doamna Horga a dorit să ne împărtășească câteva gânduri:

„Stimați și dragi cititori, vă rețin atenția în calitate de președinte al Consiliului Reprezentativ al Părinților de la Colegiul Național Onisifor Ghibu. Iată-mă în ipostaza neplăcută de a vă aduce la cunoștință o decizie nefavorabilă, care ne afectează din păcate și pe noi, părinții, și pe copiii noștri, elevi ai Colegiului Național Onisifor Ghibu. Este vorba despre hotărârea Inspectoratului Școlar Județean Bihor de a desființa clasa a IX-a, profil Filologie – Engleză Intensiv, din planul de școlarizare pentru anul școlar viitor.

Nu știu dacă este necesar, dar în calitate de părinte, simt nevoia să adaptez această hotărâre la nivelul de înțelegere al oricărui părinte pe care îl reprezint și, mai cu seamă, la nivelul oricărui copil care va fi păgubit în urma acestei decizii.

Cu alte cuvinte, începând din anul școlar viitor, cel puțin 25 de absolvenți ai claselor a VIII-a nu vor mai beneficia de pregătirea teoretică în cadrul Colegiului Național Onisifor Ghibu, vor fi nevoiți să se îndrepte spre alte instituții de învățământ, iar în contextul pandemiei pe care o traversăm, acest lucru nu este de dorit.

În plus, trebuie să menționez că rezultatele pe care le-au obținut elevii școlii noastre îi determină în continuare să-și dorească să urmeze cursurile aici, în școala lor, cu profesorii care le-au fost aproape, cu colegii cu care au trăit experiențe unice.

Drept urmare, Consiliul Reprezentativ al Părinților s-a întrunit pentru a face toate formalitățile necesare, care au ca finalitate anularea deciziei – nejustificate, din punctul nostru de vedere – de a desființa această clasă.

Închei aici, în calitate de părinte, spunându-vă, dragi copii, elevi ai Colegiului Național Onisifor Ghibu, că vom face pentru voi tot ce ne stă în putință, astfel încât să vă bucurați și în septembrie 2021 de revederea în curtea școlii ca boboci ai celor patru clase ale Colegiului Național Onisifor Ghibu.”

Doamna Camelia Horga ne-a oferit această declarație în cursul dimineții de azi, 10 martie.

ALEX DAVID și DARIUS NICOLAE

Darius Nicolae şi Alexandru David

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: