IONUȚ: Interviu cu baschetbalistul Kuti Nandor

Nandor Kuti este deja unul dintre cei mai titrați practicanți ai sportului sub panou. Povestea lui scoate în evidenţă caracterul său de luptător, pregătit de fiecare dată să îşi depăşească limitele.

Trofeele pe care le-a câștigat cu echipa de club, precum și selecţiile în echipa naţională, confirmă talentul şi ambiţia de care a dat dovadă.

Așa cum v-am promis, Colegiul Național Onisifor Ghibu din Oradea vă oferă un interviu cu liderul unei generații de excepție, Nandor Kuti, jucătorul echipei de baschet U – Banca Transilvania Cluj-Napoca.

Sursă foto: arhiva personală Kuti Nandor

Cum ți-ai descoperit pasiunea de a juca baschet?

NANDOR KUTI: Fratele meu mai mare juca baschet, așa că mergeam la el la meciuri și mi-a plăcut foarte mult. L-am rugat după un meci de-al lui să vorbească cu un antrenor, să mă înscrie și pe mine la baschet.

De la primul antrenament deja m-am îndrăgostit de acest sport și am devenit obsedat. Aveam doar doua sau trei antrenamente pe săptămână atunci, dar eu m-aș fi dus în fiecare zi. Am fost foarte entuziasmat.

Cum sunt meciurile și antrenamentele pe perioada pandemiei?

NANDOR KUTI: Nici nu se compară cu meciurile cu public. Ne este dor de suporteri și de atmosfera pe care o făceau. Este foarte greu să îți găsești motivația, dar suntem profesioniști și încercăm să ne facem treaba cât de bine putem pe teren. Antrenamentele sunt la fel, acolo nu s-a schimbat nimic.

Cum te simți atunci când ești pe teren?

NANDOR KUTI: Când sunt pe teren, uit de toate problemele mele personale, rămâne doar baschetul și sunt concentrat pe ceea ce am de făcut, dar nu uit că totuși e un joc, așa că încerc să mă bucur de fiecare clipă. Sunt conștient că nu o să pot juca baschet toată viața mea la nivel profesionist.

La ce echipă te vezi jucând în viitor?

NANDOR KUTI: Acum sunt accidentat. Am să lipsesc încă vreo două – trei luni, dar sunt foarte pozitiv și știu că o să îmi revin fizic la nivelul dorit. În viitor mă văd jucând la o echipă bună din Europa, cu pretenții la cupe europene.

Cum vezi baschetul din România?             

NANDOR KUTI: Baschetul în România din păcate nu este destul de comercializat, așa că eu cred că nu ne îndreptăm într-o direcție bună. Majoritatea românilor doar fotbal știu și asta pentru că pe canalele de sport doar fotbal vezi și câteodată handbal.

Aș fi înțeles dacă echipele de fotbal jucau la un nivel înalt, dar nu este cazul aici, la noi în țară. Când copiii vor vedea mai mult baschet la televizor și va fi mai comercializat acest sport, automat vom avea o selecție mai mare la copii și mult mai mulți jucători buni, însemnând că vom avea multe echipe mai bune, care ar putea juca an de an în Europa.

„Mă văd

jucând

la o echipă

cu pretenții

la cupe

europene”

Ce alte hobby-uri mai ai?

NANDOR KUTI: Îmi place să mă uit la fotbal, să mă joc pe PlayStation, să călătoresc și să îmi petrec timp cu familia, prietenii și cu câinele meu. În timpul liber de obicei încerc să fac orice altceva în afară de baschet. Consider că este sănătos să te ocupi și cu altceva, ca să te poți întoarce la baschet 100% pregătit și focusat.

Îți mulțumesc frumos pentru timpul acordat! Dacă ai putea să transmiți un mesaj pentru elevii Colegiului Național Onisifor Ghibu din Oradea, ți-aș fi recunoscător!

NANDOR KUTI: Aveți curaj să vă urmați visele, dar să fiți conștienți că nu există scurtături pentru succes!

Mulțumesc încă o dată!

NANDOR KUTI: Mulțumesc și eu! Cu drag! O zi frumoasă!

a consemnat IONUȚ DUȘE

IONUȚ DUȘE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: