MAYA: În fața a milioane de oameni

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să te afli în fața a milioane de oameni, arătându-ți unul dintre cele mai bune talente ale tale? Te-ai gândit măcar o sigură clipă că prin talentul tău poți să faci fericit pe altul? Pentru că eu am făcut-o.

Încă de la o vârstă frageda (7 ani), mama mea mi-a descoperit talentul de a dansa, văzându-mă zi de zi dansând prin casă, toată ziua, cu o bucurie deplină.

Părinților mei nu le-a luat mult timp până să își dea seama ce îmi place cu adevărat să fac și m-au înscris la o trupă de dans de la Palatul Elevilor și Copiilor Oradea, din care făceau parte și cele mai bune prietene ale mele, care de asemenea m-au făcut să îmi placă dansul.

Sursă foto: arhiva perosnală Maya Bercea

Pot spune că entuziasmul și bucuria pe care le simțeam când le urmăream dansând m-au făcut să iubesc acest sport.

Din prima zi din care am inceput să merg la antrenamente, mi-am dat seama ca visul meu va deveni realitate. Trupa noastra de dans nu era foarte mare, deoarece abia atunci incepea sa se formeze. Făceam salturi si ridicări pe care credeam că o să le văd doar în filme.

Când vine rândul tău și toți ochii sunt indreptați spre tine, nu te mai gândești la altceva decât ca totul sa iasă perfect. Când dansezi, simţi cum ritmul îţi spune o poveste şi muzica creează pentru tine o lume de basm.

După câteva luni bune, în care am tras din greu, pentru a mă putea ridica la nivelul celorlalte fete, care erau de mai mult timp la dans, am inceput să fac și acrobatică.

Acrobatica nu a fost ceva la care pot spune că am visat sau m-am gândit vreodată că o să am ocazia să o practic. Trebuie să recunosc că nu am făcut o perioadă îndelungată de timp, dar m-a ajutat enorm în anii ce au urmat.

„Când

dansezi,

ritmul

îţi

spune

o poveste”

Profesoara noastră de dans a fost cel mai bun îndrumător pe care l-am fi putut avea vreodată. Era mereu dedicată în tot ce făcea alături de noi și făcea să pară ușor chiar și imposibilul.

Numele trupei de dans este Kalioppe, care există până în ziua de azi. Kalioppe a fost și este unul dintre lucrurile cele mai frumoase care mi s-au întâmplat până acum.

La fiecare concurs sau spectacol la care participam, încă din culise, înainte de a urca pe scenă, auzeam mulțimea care ne striga numele cu o bucurie deplină; „Mamele Kalioppe”, așa cum ne plăcea nouă să le spunem, erau mereu acolo în primul rând, strigând din tot sufletul cu zâmbetul pe față: „Kalioppe! Kalioppeee!” Acestea aveau grijă ca totul să fie perfect.

Momentele trăite și amintirile cu echipa sunt cele mai importante lucruri pe care le-am strâns de-a lungul anilor, sunt cele care te fac să îți aduci mereu aminte de viața pe care ai avut-o și de toate nebuniile făcute.

Pentru că, într-un final, asta e tot ce contează.

MAYA BERCEA

MAYA BERCEA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: