EMILIA: Ion face parte din… Illuminati. Plus VIDEO

Cine spune că pasiunile și lucrurile de zi cu zi nu se pot îmbina? Ei bine, Anastasia este de părere că acestea pot, acolo unde e voință.

Am avut minunata ocazie de a discuta cu Anastasia Birău, elevă a colegiului nostru, în clasa a X-a C, și de a o întreba câteva lucruri despre un material pe care l-a realizat.

ANASTASIA BIRĂU

Bună, Anastasia! Ne poți spune cum a început totul? Ce te-a determinat să faci un astfel de videoclip?

ANASTASIA: M-am gândit de multe ori cum aș putea îmbina pasiunea mea pentru editat videoclipuri cu lucrurile de zi cu zi, într-un mod amuzant, oferindu-le o altă notă. Așa că, într-o zi minunată de weekend, dând scroll pe YouTube, am găsit un clip în care Carmen, vocea care rostește amenințător verdictul fiecărui subiect, demonstra faptul că Bac-ul face parte din Illuminati.

Cum ai ajuns în postura de a aborda tocmai romanul Ion?

ANASTASIA: Am început să mă gândesc ce ar putea face parte din Illuminati în cazul meu? Clar nu voiam să reciclez subiectele alese de acea persoană și după să îmi asum meritele. Am început să mă uit prin cameră, în căutarea inspirației, dar nimic. Apoi, când am zis că mă dau bătută, se auzi sunetul incredibil de asurzitor al notificării de pe Messenger, urmat de un mesaj scurt și înspăimântător: Ne ascultă mâine oare din Ion?

Tind să cred că nu a fost așa ușor precum pare, să cauți o logică în toate acestea. Ne poți spune cum ai procedat?

ANASTASIA: Am început să fac un fel de scenariu pe care Carmen să îl rostească la fel de amenințător ca înainte. Cunoscând datele referitoare la Liviu Rebreanu: când s-a născut, ce a făcut, când a publicat Ion, scădeam și adunam pe o hârtie cifrele astea, de parcă trebuia să obțin coordonatele de la locația elixirului tinereții. După ce am terminat cu partea scrisă, am început să le montez în programul cu care editez de obicei, PremierePro, lucru ce a durat aproximativ o oră.

Care a fost ecoul public al acestui videoclip?

ANASTASIA: Pot să spun că am primit reacții foarte bune din partea colegilor mei, au râs foarte mult la vizionarea videoclipului, felicitându-mă pentru această reușită.

Mulțumesc pentru răspunsurile tale. Mi-a plăcut mult ideea, sper că vom mai colabora pe viitor. Acestea fiind spuse, vă dorim vizionare plăcută!

a consemnat EMILIA SEICHE

EMILIA SEICHE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: