RAREȘ: Nouă ani neînfrânt

Lucian Bute este pentru mine un model de urmat în box și aș dori să ajung ca el.

Lucian Bute s-a născut pe 28 februarie 1980 la Pechea, în judeţul Galaţi. A început să boxeze la 14 ani, sub îndrumarea antrenorului Felix Păun. Sala în care se antrena avea doi saci, o pernă de lovit şi o pereche de mănuşi pe care le foloseau pe rând toţi copiii.

După doar trei ani, Lucian a fost la un pas să renunţe la box din cauza unor probleme medicale. A fost diagnosticat cu dismorfism vertebral. După o serie de tratamente, Bute şi-a revenit şi a început sa se afirme in boxul amator.

Lucian Bute. Sursă imagine: http://www.ziuaconstanta.ro

La 18 ani, in 1998, a câştigat prima medalie mondială: bronz la Campionatele Mondiale de Juniori din Argentina (Buenos Aires), fiind antrenat de Vasile Fântană şi Titi Tudor.

Ca amator, Bute a câștigat medalia de bronz în 1999 la Campionatul Mondial din Houston, Texas și medalia de aur în 2001 la jocurile Francofoniei.           

Lucian a  făcut trecerea la profesionism in 2003 si a intrat in grupe in care avea contract si Leonard Doroftei care era campion mondial la WBA. Lucian Bute a devenit IBF in 2007 si si-a apărat de opt ori titlul, ultima data la București, în fața lui Jean Paul Mendy.

Niciodată un boxer roman nu a avut o cotă internațională atât de bună ca Bute, el fiind considerat al optulea boxer al lumii în acest moment, conform BoxRec.

Până să treacă la profesioniști, la un interviu, Lucian Bute a spus că „în ring e nevoie de inteligență, de disciplină tactică și de atenție, mai mult decât de forță fizică”.

Boxerul Lucian Bute este singurul român campion mondial la box profesionist. De când a ajuns profesionist a câștigat 30 de victorii consecutive. După cele 30 de victorii, a pierdut in Anglia contra Carl Froch în anul 2012.

Timp de nouă ani nu a pierdut niciun meci.

Lucian Bute a rămas unul dintre cei mai buni boxeri din România și pentru mine cel mai bun boxer.

RAREȘ URSZ

RAREȘ URSZ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: