DARIA: Iubire sau atracție?

Jurnalul unui Adam este un roman despre evoluția unui bărbat în raport cu sexul frumos, cu femeile. Toți bărbații, asemenea femeilor, au greșit la un moment dat. Unii au învățat ceva, alții continuă să repete greșelile. Să iubești o femeie înseamnă, dincolo de ceea ce este deja evident, să îi pătrunzi în suflet și, la rândul tău, să o lași să pășească în al tău. Este un roman despre dragoste, despre greșeli, despre lecții învățate, scris fără perdea, căci trebuie să fim sinceri măcar față de noi.”

Personajele cărții sunt tinere, 15-17 ani, iar perioada în care se desfășoară acțiunea este de la sfârșitul clasei a opta și primul an de liceu al „unui Adam”.

DARIA MOCA

Cartea începe cu un citat semnificativ:

„Cândva, te puteam recunoaște dintr-o mie. Azi, nici măcar atunci când te am în față.”

Povestea începe cu prima sa iubită și prima sa experiență sexuală. Cu prima dragoste, primii fluturi în stomac, primul sărut dar și cu prima dezamăgire, primele lacrimi de inimă frântă și cu primele lui lecții.

Această carte spune povestea multor relații, multor fete și băieți, arată adevărul gol-goluț, sincer, fără perdea. Consider că fiecare s-ar regăsi în rândurile cărții, așa cum și eu am făcut-o. Am fost impresionată de curiozitatea lui „Adam” legată de femei, preocuparea de a afla tot ce ține de sexul opus lui, un băiat dornic să afle tot ceea ce o femeie ar spune, ar face și ar gândi.

Relațiile nu erau lungi, unele erau doar pentru „plăcere”, iar altele aveau puțină iubire dau nu voia să se atașeze prea tare. Totul se învârte în jurul relațiilor și experiențelor trăite de „Adam” în timpul liceului. Pe parcursul cărții acesteia, el se rezumă doar la atracție fizică, fără sentimente profunde. Din aceste relații goale, el învață câteva lecții care îl vor ajuta pe parcursul vieții; despre cum să iubești o femeie, cum să o păstrezi lângă tine, cum să fii bărbatul ideal, acel Adam perfect de la începutul timpurilor.

Recomand această carte pentru că are întâmplări realiste, nu este un basm, ci o realitate, mai mult sau mai puțin frumoasă. În această carte nu este prezentată iubirea ideală, așa cum suntem obișnuiți să credem că este.

Dacă ai pierde tot ce iubești, tu ce ai face?

Ai mai putea zâmbi? Te-ai mai putea ridica? Ai mai putea trăi?

Cartea Jurnalul unui Adam este scrisă de Bogdan Marcu și a apărut în anul 2016. Acest prim volum prezentat mai sus face parte din seria de patru cărți Jurnalul unui Adam. Se pot găsi pe Jurnalul unui Adam, site-ul oficial.

DARIA MOCA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: