GEORGIANA: Arta de a fi profesor de canto. Plus VIDEO

Mulți oameni se exprimă prin artă – prin pictură,muzică,dans sau alte ramuri ale artei.

Pentru mine, muzica este principalul mod de exprimare in viață. Cânt,compun și muncesc în fiecare zi pentru a-mi atinge scopul. Am participat la concursuri naționale,am înregistrat cover-uri, dar și piese proprii, în studio, ce urmează să fie lansate.

Cu toate astea, nimeni nu se naște învățat. Chiar dacă ai talent,munca este absolut necesară,iar pentru a putea excela, îți trebuie un profesor pe măsură. Tocmai de asta am ales să fac parte din echipa Enjoy Music.

Enjoy Music este o școala de canto din Oradea unde mulți tineri își dezvoltă talentul și aduc premii importante. În același timp, Enjoy Music este și un studio de înregistrări unde vin oameni din toate părțile lumii, să înregistreze capodopere muzicale.

Cum omul sfințește locul,persoana din spatele proiectului Enjoy Music este Ovidiu Lazăr. Un profesor excelent,un om deosebit, care a ales să îndrume și alți oameni pe drumul muzicii.

Subsemnata, Georgiana Caba, alături de profesorul de canto Ovidiu Lazăr

Fiind profesorul meu de canto de patru ani,tot ce sunt astăzi in calitate de artist i se datorează lui. Așa că m-am gândit să merg în culisele Enjoy Music și să-i iau un interviu.

Primul lucru pe care l-am întrebat a fost cum a început Enjoy Music. „Enjoy Music a luat naștere din dorința de a le oferi copiilor si tinerilor posibilitatea de a-și dezvolta talentul sau pasiunea și în același timp să se formeze  ca persoană,cultivând valori precum bunătatea,generozitatea,disciplina și creativitatea”, ne spune Ovidiu.

Profesorul de canto și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă de mic copil,„datorită familiei mele, care m-a încurajat să îmi dezvolt latura artistică,pornind de la tatăl meu, care a cântat într-o trupă, până la bunicii mei care cântau în corul bisericii.”

Fiind un profesor foarte răbdător,l-am întrebat cum și-a dat seama că vrea să îndrume tinerele talente pe acest drum al muzicii. „Am început să studiez canto de la 7 ani și am continuat să îmi îmbunătățesc tehnica de-a lungul anilor,obținând o diplomă de licență în canto,la Centro Professione Musica din Milano. Întors în țară,am dorit să continui pe acest drum și să împărtășesc din cunoștințele și experiența mea în acest domeniu noilor generații,îndrăgind tot mai mult meseria de profesor și faptul că am oportunitatea de a învăța și eu zi de zi de la ei lucruri noi”.

În final, Ovidiu Lazăr ne spune că „a fi profesor de canto implică răbdare,perseverență,învățare continuă și foarte multe provocări”. Cea mai mare realizare a sa ca profesor este „satisfacția și bucuria copiilor atunci când reușesc să învețe ceva nou,să atingă note dintr-un pasaj pe care nu reușeau să îl cânte până atunci,să câștige un premiu pe care și l-au dorit foarte mult și, nu în ultimul rând, prietenia ce ne leagă și familia Enjoy Music care crește și devine din ce în ce mai unită și mai puternică”.

GEORGIANA CABA

GEORGIANA CABA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: