DARIA: „Alb-verzii” pe locul trei

Club Atletic Oradea este o echipă de fotbal din Bihor înființată la data de 25 mai 1910. După o dispariție îndelungată din campionatul bihorean, are loc reînființarea echipei, pe data de 17 martie 2017.

În prezent, Club Atletic Oradea este un club de fotbal din municipiul Oradea care evoluează în Liga a III-a.

În anul 1910, la înființarea echipei, Transilvania făcea parte din Austro-Ungaria. De-a lungul istoriei, CAO a câștigat un titlu național românesc, un titlu național maghiar și o cupă a României. Echipa a dispărut apoi din campionatul românesc și a fost refondată în anul 2017, începând sa joace în divizia a V-a.

Sursă foto: arhiva personală Iacob Andrei. Andrei este în rândul din față, în dreapta antrenorului

„Alb-verzii” își desfășoară meciurile de pe teren propriu, pe Stadionul Iuliu Bodola, care are o capacitate de 18.000 de locuri.

La data de 28 iulie 2017 a fost semnat un parteneriat între CAO si CSM Oradea, echipă care a preluat centrul de copii și juniori FC Bihor Oradea după dizolvarea acesteia.

La sfârșitul sezonului, CAO a avut o linie impresionată de clasament, având 24 de victorii, un egal și o singură înfrângere,  146 de goluri marcate și 21 de goluri primite,  acumulând 73 de puncte, cu 15 puncte mai mult față de ocupanta locului 2, Dinamo Oradea.

În data de 4 noiembrie 2019, Club Atletic Oradea anunța că atacantul în vârstă de 15 ani, Patrick Gânțe, a fost invitat sa susțină probe la prestigioasa grupare italiană AS Roma.

În prezent, Club Atletic Oradea se află pe locul trei în Liga a III-a, având 17 puncte din 10 partide, fiind la egalitate de puncte cu echipa de pe locul al patrulea, Gloria Bistrița.

Aceste informații ne-au oferite de Iacob Andrei, jucător în echipa Club Atletic Oradea.

DARIA COITA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: