MELISA & ALEXA: Sistemul semafor de redeschidere a școlilor

Conform Edupedu, începând din semestrul al II-lea, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide.

Școlile din România revin la sistemul descentralizat, care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate. Practic, la scenariile verde, galben și roșu. Una dintre cele mai importante modificări este aceea că indicele scenariului roșu nu mai înseamnă automat închiderea școlilor.

Sursă imagine: http://www.antena1.ro

În localitățile care se încadrează în scenariul verde, cu puține cazuri, până la 1 la mie, toate școlile se redeschid fizic.

În localitățile din scenariul galben, adică peste 1 la mie rata de infectare, merg la școală copiii de grădiniță, din ciclul primar, clasele I-IV și copiii din clasele terminale VIII-XII.

În ceea ce privește scenariul roșu, adică peste 3 la mie, merg la școală doar copiii de grădiniță și ciclul primar.

Aceste lucruri vor deveni realitate în măsura în care situația pandemică nu se înrăutățește grav. Trebuie să respectăm restricțiile.

Totuși, în dată de 2 februarie se va lua decizia finală, după ce se va face o reevaluare a situației pandemice.

Dacă doriți să citiți declarația integrala a președintelui Klaus Iohannis și structura anului școlar 2021, găsiți mai multe informații pe Edupedu.

Am cerut părerea unei colege de-a noastre în legătură cu începerea școlii fizic. Larisa Bărcui ne-a declarat următoarele: „Am numeroase motive pentru care aș vrea să reîncepem să mergem fizic la școală…  În primul rând, sunt de părere că este important pentru formarea noastră ca persoane să petrecem cât mai mult timp in societate, inclusiv fiind înconjurați de tineri de vârsta noastră.

LARISA BĂRCUI

În al doilea rând, consider că este mai dificil să asimilăm informațiile, să învățăm și să rămânem concentrați într-o măsură suficient de mare, online.

Eu, personal, am dimineți în care cu greu îmi găsesc voința de a mă ridica din pat, să mă așez la birou și să încep orele, și nu pentru că ar fi ceva prea dificil, ci pentru că mă deprimă gândul că în mod normal acest timp trebuia să mi-l petrec la școală,  alături de colegii mei, în ultimul meu an de liceu.

Într-adevăr, am obținut note mari în școala online, dar pot să mărturisesc că era mai ușor să învăț când mergeam fizic la școală.

În concluzie, as fi foarte fericită dacă am merge iar fizic la școală, deoarece învăț mai ușor așa și pot să îmi petrec timpul cu restul colegilor”.

ALEXA SZIME, MELISA HOVANEȚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: