LUCAS & DENISA: Bunicul, primul meu instructor

Colegul nostru, Emanuel Gavrilă, s-a decis să ne destăinuie pasiunea sa pentru mașinile 4×4.

Pasiunea i s-a accentuat în momentul în care bunicul său a achiziționat un Suzuki Vitara, mașină folosită pentru treburile gospodărești, dar momentul decisiv, așteptat de la începutul liceului, a fost achiziționarea unui Opel Frontera, de către tatăl său.

Deși la o vârstă fragedă, Emanuel s-a hotărât să urce la volanul mașinii  încă de la 14 ani, conducând doar pe drum forestier. A fost învățat de bunicul său, chiar dacă de cele mai multe ori era pe scaunul pasagerului.

Sursă foto: arhiva personală Emanuel Gavrilă

L-a învățat noțiunile de bază; chiar dacă uneori a fost pus la volan, era într-un loc foarte izolat și nu era nicio altă mașină prin preajmă. „Nu recomand altora să facă acest lucru”, a ținut Emanuel să sublinieze.

La insistențele bunicului , între cei doi s-a creat o relație instructor – elev, bunicul vrând să-l învețe arta condusului, pentru a-i fi de folos prin gospodărie.

Din spusele lui, intersecțiile și încadrările scârțâiau, plecarea de pe loc și din rampă fiind floare la ureche.

Mai pe urmă, a fost un elev conștiincios în ceea ce privește condusul , luând toate examenele din prima, acestea fiind o joacă de copii pentru el, având deja experiența oferită de către bunicul-instructor

 În prezent, conduce un Jeep Grand Cherokee, mașină venită pe nepusă masă. El și tatăl său fiind amândoi pasionați de offroad, această achiziție a fost binevenită în familia lor.

De când e șofer, Emanuel a avut doar o întâmplare nefericită, cu un final fericit: într-o seară, a uitat să mai pornească farurile mașinii, fiind foarte captat de ideea că și-a îndeplinit  visul de a conduce, și s-a nimerit să fie oprit de o mașină de poliție. Le-a aprins el după, dar era deja prea târziu.

Totul s-a terminat cu bine, au râs împreună și s-a ales doar cu un avertisment, chiar dacă se aștepta la o amendă usturătoare.

LUCAS BIRĂU, DENISA CURPAȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: