ALEXA & ANTONIO: O viață pe planeta noastră

Un titlu care mi-a atras atenția când căutăm ceva pe Netflix a fost O viață pe planeta noastră, așa că am decis să vizionez acest documentar. 

În prim-plan se află David Attenborough, care a vizitat fiecare continent de pe glob, explorând locurile sălbatice ale planetei și documentând lumea vie în toată diversitatea sa. 

 David Attenborough, la 93 de ani, este cel mai cunoscut documentarist britanic al științelor naturii, cu o cariera de naturalist și om de televiziune de aproape șapte decenii.

În 1954, a început călătoria lui globală, Attenborough având privilegiul de a fi printre primii care au descoperit pe deplin bogăția vieții: „Oriunde mă duceam, era sălbăticie. Ape de coastă strălucitoare. Păduri întinse. Pajiști imense. Puteai zbura ore întregi peste sălbăticia neatinsă. Iar eu am fost rugat să explorez aceste locuri și să înregistrez minunile lumii naturale pentru cei de acasă… A fost cea mai bună perioada din viață mea.”

În timp, toate acestea dispar, Attenborough arată cum distrugerea naturii realizată de umanitate va face planetă să fie complet degradată, nelocuibilă pentru milioane de oameni. Începând cu anii 1950, populațiile de animale s-au redus la jumătate, pădurile au început să fie defrișate drastic, oceanele au început să moară, balenele, peștii și celelalte viețuitoare fiind capturate, încălzirea globală începe și ea să își pună amprenta asupra Terrei.

Oamenii reprezintă peste o treime din greutatea mamiferelor de pe Pământ. Un alt 60% dintre animale sunt cele crescute pentru că noi să le mâncăm. Restul, „de la șoareci la balene”, reprezintă doar 4%. Animalele domestice necesită zone întinse de pământ și jumătate din terenul fertil de pe planetă este acum teren agricol.

„Această este declarația mea de martor. O poveste a declinului global într-o singură viață de om. Dar nu se termină aici, dacă vom continuă tot așa, răul care a fost trăsătură definitorie a vieții mele, va fi eclipsat de răul care urmează”, declara Attenborough. 

Acesta face și predicții pentru următorii 80 de ani.

Pentru a află mai multe, vă recomandăm cu drag să vizionați documentarul, disponibil pe Netflix.

ALEXA SZIME, ANTONIO UNGUR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: