ANDREEA: În discuție cu un programator

Astăzi am decis să abordez un subiect mai diferit, așa că i-am luat un interviu Claudiei Rozputniak, fostă elevă a Colegiului Național Emanuil Gojdu din Oradea, profilul de matematică-informatică, intensiv informatică, în prezent studentă la Universitatea Politehnică din Timișoara.

I-am adresat acesteia câteva întrebări legate de experiența ei în cadrul Universității și despre preocupările sale după terminarea sa.

CLAUDIA ROZPUTNIAK

De ce ai ales Universitatea Politehnică din Timișoara?

CLAUDIA: Am ales Universitatea Politehnică din Timișoara pentru că este locul ideal pentru dezvoltarea cunoștințelor tehnice si deschide multe oportunități pentru studenți, datorită colaborării Universității cu majoritatea firmelor tehnice din Timișoara.

De când te pasionează acest subiect?

CLAUDIA: Partea tehnică mă pasionează încă din liceu, unde eram mai mult pasionată de matematică decât de informatică. Mai târziu, am realizat că matematica poate fi transcrisă cu ajutorul informaticii, pentru a ne face viața de zi cu zi mai ușoară. La locul de muncă am început să dezvolt o pasiune pentru o parte a informaticii numită programare embedded, respectiv domeniul automotive.

Cum ți-ai dat seama că ești pasionată de acesta?

CLAUDIA: La începutul facultății, nu eram sigură pe ce ramură a informaticii vreau să mă dezvolt. În urma unui concurs din anul I bază pe programare embedded (la care am câștigat ultimul loc), muncind într-o echipă formată din electroniști, mecanici si programatori, mi-am dat seama că simt o atracție pentru partea de Basic Software, care se referă la programare low-level, adică codarea directă a registrilor unui microcontroller. Un microcontroller este considerat într-un sistem ca fiind creierul acelui sistem.

Unde lucrezi în momentul de față?

CLAUDIA: La Vitesco Technologies Engineering România, sucursala din Timișoara.

Te vezi lucrând acolo pentru o perioadă lungă de timp?

CLAUDIA: Recent mi s-a oferit oportunitatea să mă dezvolt la o altă companie, Veoneer România, oportunitate pe care am și acceptat-o și voi lucra la această firmă îmcepând cu luna viitoare.


Recomanzi UPT? Ce alte recomandări ai mai avea?

CLAUDIA: Recomand Universitatea Politehnică celor pasionați de domeniul tehnic, dar nu numai, pentru că avem și profile de management sau alte de felul acesta, dar părerea mea este că domeniul tehnic este mereu unul actual.

Totodată, recomand oricui să iși urmeze pasiunile, pentru că asta duce la o viață fericită și liniștită.

Îi mulțumesc Claudiei pentru timpul acordat și îi urăm succes pe mai departe!

a consemnat ANDREEA BOT

ANDREEA BOT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: