MARIA & BIANCA: Ambiție și multă muncă

Insinna Tommaso Stefan este elev clasa a XI-a B la Liceul cu Program Sportiv Bihorul. El practica polo-ul de nouă ani la Clubul Crișul Oradea. 

Am decis sa ii punem  cateva intrebari lui Tommi legate de acest sport si performantele lui pana in prezent.  

INSINNA TOMMASO STEFAN

Tommi ne-a spus ca a ales sa practice acest sport deoarece ii plăcea foarte mult să inoate, dar dorea un sport de echipa. De aici si pasiunea lui pentru polo.

Antrenorii lui sunt Marcel Hasas, Eugen Bajenaru si Ciprian Cîmpeanu.

El spune ca are planuri pe viitor cu acest sport si ar dori sa il practice cat mai mult posibil, la cel mai înalt  nivel cu putință.  

L-am mai intrebat daca crede ca va ajunge departe cu acest sport, iar acesta a fost raspunsul lui: „Dacă voi ajunge departe sau nu  cu acest sport, asta depinde de munca depusă de mine la fiecare antrenament si prestația la meciuri”.

El are in jur de șase sau șapte antrenamente pe saptamana, antrenamentele constând în pregătire pe uscat, cat si in apa.

Sursă foto: arhiva personală Insinna Tommaso Stefan

Tommaso joaca pe posturile de fundaș si inter dreapta, iar pana in prezent a jucat in jur de 400 de meciuri. 

L-am mai intrebat pe Tommi care este conditia sa fii acceptat in echipa de polo. „Condiția este să înoți foarte bine, pentru a avea permisiunea de către antrenor sa participi la antrenamentele cu echipa, iar ulterior trebuia sa fi foarte dibace  cu mingea pentru a putea juca meciuri oficiale”, ne-a răspuns acesta 

Tommaso ne-a mai spus ca polo-ul  pe apa este cel mai complex sport, care te dezvolta atat fizic, datorita inotului, cat si pe plan personal, fiind un sport de echipa.

MARIA PETRILA, BIANCA POP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: