ARIANA: Crăciun plin de nebunii

I’ll be alone, I’ll be aloneee – este replica lui Kevin, înainte de un  Crăciun plin de nebunii.

Home Alone sau Singur acasă este o comedie de Crăciun a anilor ’90, avându-i în scenă pe Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, John Heard și Catherine O’Hara.

Filmul îl urmărește pe Kevin (Culkin), un băiat de opt ani, care trebuie să-și apere casa de doi spărgători, Harry și Marv (Pesci și Stern), după ce familia lui l-a uitat accidental în vacanță acasă.

A fost filmat între februarie și mai 1990 într-o varietate de locații din Illinois. Filmul a fost inițial menit să fie distribuit de Warner Bros, dar a fost transferat la 20th Century Fox, când Hughes a depășit limita de 10 milioane de dolari care fusese impusă bugetului filmului de către Warner.

Primul film Home Alone a avut premiera pe 10 noiembrie 1990, la Chicago, și a intrat pe piață în SUA pe 16 noiembrie 1990. Cu un total brut de 476,7 milioane de dolari, a deținut recordul pentru cea mai mare încasare de comedie live action de până acum, până a fost preluat de Hangover partea II în 2011.

Home Alone a dat naștere unei francize de succes, care a început cu continuarea din 1992, Home Alone 2: Lost in New York.

Familia McCallister isi aduna multele rude pentru a pleca la Paris cu ocazia sărbătorii Crăciunului. Kevin fiul cel mai mic al acestei familii este tot timpul marginalizat de rudele sale de la verișori pana la unchi. Este pedepsit în urma unui accident la bucătărie și este pus să doarmă singur la mansarda casei. În timpul acesta dl McCalister, capul familiei, povestește unui polițist unde și cât vor sta in vacanță. Noaptea când toți dormeau,o rafala de vânt doboară un copac cauzând o pana de curent. Astfel toate ceasurile din casa lor sunt resetate și nu vor mai avea alarma pentru plecarea la aeroport.

Dis-de-dimineață, familia este foarte grăbită și panicată repezindu-se care încotro pentru a ajunge la ora stabilită la aeroport. În final, reușesc pe ultima suta de metri și se îmbarcă. Kevin însă rămâne uitat în urmă și este nevoit să se descurce singur chiar dacă asta iî place la nebunie. În cele din urmă mama lui Kevin își dă seama de greșeala comisă dar este deja prea târziu. Au ajuns la Paris, iar toate avioanele sunt rezervate, fiind Ajunul.

Ei bine, se dovedește mai apoi ca polițistul care l-a interogat pe dl McCallister este de fapt un spărgător pe nume Harry, iar împreună cu amicul său Marvin vor sa jefuiască casele de pe strada lui Kevin. Aceștia vor de mai multe ori sa pună mâna pe casă, însă Kevin reușește de fiecare data să-i păcălească, făcându-i să creadă că familia s-a întors. Până când își dau seama și pornesc la atac.

Din fericire, Kevin este un băiat foarte isteț și pregătește o primire dureroasă. Împânzește casa cu capcane și așteaptă venirea hoților. Aceștia după multe experiențe dureroase reușesc să-l prindă pe puști, dar el este salvat de un moș ce era foarte ponegrit în acel cartier.

Home Alone, scris și produs de John Hughes, este regizat de Chris Columbus.

ARIANA BUBOIU

ARIANA BUBOIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: