ANDREEA: Misiunea unui artist

Când am intrat în clasa a V-a, am cunoscut o fată care avea să-mi rămână o foarte bună prietena de atunci și până în prezent. Numele ei este Eliza Andreea Vereș, iar din clasa a IX-a studiază la Liceul de Arte din Oradea.

Cum amândouă suntem pasionate de desen și arte, am decis să-i iau un interviu despre experiența sa în cadrul liceului acesta.

De ce ai ales Liceul de Arte?

ELIZA: L-am ales pentru că am simțit că-mi voi folosi timpul într-un mod mai productiv făcând ceva la care mă pricep, decât să mă înscriu undeva unde aș lucra la ceva în care nu am niciun interes; în plus, eram de părere că voi cunoaște alți oameni cu aceleași idei și gusturi.

Regreți această decizie?

ELIZA: Nu pot spune că regret, pentru că înaintea pandemiei era foarte plăcut și relaxant pentru mine la școală (de exemplu, la ora 12 puteam să ieșim din școală ca să ne cumpărăm mâncare sau pur și simplu să ne pierdem timpul unii cu alții).

Artwork: Eliza Vereș

Având în vedere că erai pasionată de desen de dinainte, ai mai învățat lucruri noi? Care anume?

ELIZA: Nu aș spune că am învățat prea multe în plus, pentru că cele mai multe chestii pe care ni le-au arătat le știam deja, cum ar fi discul culorilor, despre culorile complementare ș.a.m.d.

Ce am învățat să fac mai bine decât înainte a fost, totuși, hașura și am mai învățat că nu ai voie să-ți folosești degetele pentru blending. De asemenea, am mai învățat să măsor lucruri la un nivel mai tehnic (adică să iau un obiect dintr-o imagine și să-l compar cu celelalte obiecte), chiar dacă nu prea fac asta, și să împart pagina 3×3.

După terminarea liceului, ai vrea să continui cu facultatea și serviciul tot în acest domeniu?

ELIZA: Nu îmi prea priește ideea să urmez o facultate sau universitate de arte, dar mă văd oarecum deținând un mic atelier de lucru sau o mică afacere în care aș vinde imprimeuri cu arta mea sau piese vestimentare cu arta mea pe ele.

Recomanzi Liceul de Arte? De ce?

ELIZA: Per total, este un liceu destul de bun și plăcut, dar, sincer, l-aș recomanda doar celor ce sunt, într-adevăr, pasionați de artă sau super-muncitori, pentru că treaba devine destul de agitată cu toate sarcinile artistice care trebuie făcute, mai ales în clasa a X-a.

Subsemnata, Andreea Bot, alături de Eliza Vereș

Îi mulțumesc Elizei pentru timpul acordat și îi urăm succes pe mai departe!

a consemnat ANDREEA BOT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: