IONUȚ: Alege-ți atent cuvintele!

Având destul timp liber în această perioadă, am decis să îmi folosesc acel timpul liber într-un mod constructiv, citind o carte pentru dezvoltare personală – Atitudinea este totul, scrisă de Jeff Keller.

Din această carte pot spune că am învățat idei care sunt sigur că mă vor ajuta în viață. Iată una dintre acestea: „Succesul începe în minte” .Înainte de a te interesa cum gândesc și ce fac alții, ar trebui să cunoști în ce mod gândești tu, pentru a-i influența pe ceilalți în mod pozitiv.

Atitudinea pozitivă întotdeauna te va ajuta sa iti împlinești propriile vise și idealuri. Trebuie să ai încredere în viitorul tău, pentru a avea succes.

Încă o idee care mi-a atras atenția este faptul că, atunci când vorbim cu cineva sau îi oferim o părere, trebuie să avem grijă la ce cuvinte folosim și în ce mod formulăm subiectul, deoarece acestea pot influența persoana în mod pozitiv sau în mod negativ.

Un paragraf despre care pot spune  că este destul de semnificativ pentru mine ar fi: „Un sistem de convingeri pozitiv reprezintă punctul de start pentru atingerea oricărui ţel.’’ Aceasă afirmație mă face să gândesc pozitiv, oricât de rea ar fi situația în care ma aflu.

Cartea îți oferă diferite lecții pentru a reuși în viață, printr-o atitudine cât mai încrezătoare, și o recomand pentru  dezvoltarea potențialului în propria viață.

INFO BOX: Atitudinea este totul, autor: Jeff Keller, număr pagini: 168, Editura Curtea Veche Publishing, preț: 24 lei, traducător: Angelica Raluca Caliman

IONUȚ MIHALI

IONUȚ MIHALI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: