ANDREA BEATRIX: Magia Crăciunului din trecut

În preajma Sărbătorilor, de foarte multe ori aud, de la foarte multe persoane: „Ce bine a fost cu mult timp în urmă!”

M-am tot gândit de unde și pentru ce vine acel dor nebun pentru acel trecut? Ce poate lipsi cu atâta ardoare din trecut? Ce nu avem în prezent și în trecut aveau oamenii? Ce caută lumea cu așa disperare?

Cărți vechi de povești, decorațiuni retro, rețeta de prăjituri a bunicii, nuca înfășurată în hârtie aurie… gustul și mirosul Crăciunului din trecut…

Cât de fericiți au putut fi în copilărie, cu un măr parfumat sau cu cele mai simple feluri de mâncare, precum cartofii prăjiți, dacă și acum le e dor de acele vremuri?

Nu exista hamburger, gyros, kebab și alte mâncăruri ce sunt acum… și totuși oamenii au fost fericiți fără ele! Totuși… de acele vremuri duc lipsă!

Pentru ce vor să simtă încă o dată, doar o dată, sentimentul acela fericit din trecut?

Astăzi, când magazinele se prăbușesc cu sute de feluri de bomboane de Crăciun, de mâncăruri, noi de ce nu simțim acel sentiment vechi și fericit?

Totuși ceva lipsește, ceea ce în trecut a fost și acum nu este!

Totul strălucește de Crăciun: apartamentele strălucesc, orașul strălucește, magazinele strălucesc de decorațiuni. Și totuși, ceva lipsește. Ceva nu strălucește în sufletele noastre.

Chiar lucrurile și gusturile vechi le caută oamenii? Sau, mai bine zis, unirea, atenția, sentimentul de dragoste, care era mai bună la oamenii atunci? Pentru că ei au mâncat împreună acel cartof prăjit, nu unul lângă altul!

Degeaba acele mii de feluri de mâncare, dacă familia este împrăștiată, împărțită; degeaba darul prețios de mii le lei, dacă nu-l dăm din inimă; degeaba toate, dacă cel mai important lucru, iubirea, nu este în oameni.

Iubire… iubirea lipsește din prezent.

Iubirea s-a blocat undeva în trecut!

Acele seri de conversație, acele seri când nu aveai nevoie de televizor, de Internet și alte luxuri pentru a fi fericit… Acele seri lipsesc acum și acel sentiment pe care atunci l-au simțit.

„Tuturor

profesorilor,

elevilor

și părinților

le doresc

un Crăciun

luminos!”

Ei bine, asta caută cu toții! Atmosfera din vremurile vechi, copilăria fără griji, poate săracă, dar fericită, în care nu existau multe cadouri scumpe, dar exista aprecierea și atenția, care și-au acordat-o reciproc.

Sentimentul acesta vor toți să retrăiască, măcar puțin, în preajma Crăciunului.

Nu vor jucăriile sau cadourile din trecut, pe care le-au avut atunci, ci acea atenție… nu prin chat, nu prin telefon, ci față în față, cu suflet.

Vremurile se schimbă. Trebuie să mergem mai departe odată cu vârsta, dar acele vremuri le putem păstra în inimile noastre și putem să transmitem acel sentiment tuturor în prezent; pentru că minunea de Crăciun există, dar nu se găsește în magazine, ci în inimile noastre!

Dragostea înseamnă spiritul sărbătorilor!

Tuturor profesorilor, elevilor, părinților le doresc Crăciun cât mai luminos cu vis de iarnă cât mai călduros!

Deschideți-vă  inima pentru speranță și bucurie! Dăruiți din inimă dragoste și fericire, deschideți-vă sufletul astfel veți vedea lumea cu ochii unui copil!

Fiți mai buni și nu uitați că, dacă avem credință, drumul din fața noastră va fi presărat cu împliniri.

Crăciun Fericit și An nou cu împliniri!

ANDREA BEATRIX PODARU

ANDREA BEATRIX PODARU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: