ANAMARIA & BIANCA: Reinterpretarea colindului. Plus VIDEO

În pragul sărbătorilor de Crăciun, Andrada Mateș, elevă la Liceul de Arte din Oradea, secția canto popular, a lansat reinterpretarea colindului Sfânta Maica lui Iisus.

Cu prilejul lansării acestei reinterpretării, ne-am gândit să îi adresăm câteva întrebări.

Unde a fost lansat colindul? Cine te-a ajutat să îl faci?

ANDRADA: E lansat pe canalul lui Cipri Popescu, cel care m-a ajutat atât la înregistrări, cât și la filmări. Este un om foarte calm și mi-e foarte drag să înregistrez la studioul lui.    

Colindul este de fapt un cântec de Crăciun reinterpretat. Sinceră să fiu, Cipri a fost cel care l-a găsit la Ioana Toma și s-a gândit că mi s-ar potrivi de minune. Linia melodică este aceeași, doar că ritmul este mai rapid.

Sursă foto: arhiva perosonală Andrada Mateș

Unde ai filmat videoclipul?

ANDRADA: Videoclipul este filmat în localitatea Șinteu, într-un muzeu cu case vechi aduse din Maramureș.

Ce te-a inspirat să faci acest colind?

ANDRADA: De multă vreme îmi doream un colind mai lent și melodios, așa că, cu ajutorul tatălui meu și al lui Cipri Popescu, am reușit să înregistrez și să aduc în fața voastră acest proiect frumos, aș spune eu.

Ce așteptări ai de la acest colind?

ANDRADA: Am avut încă de la început presimțirea că va ieși ceva frumos. În data de 25 noiembrie a apărut în colajul de pe canalul lui Cipri Popescu și am rămas plăcut surprinsă de rezultat. Va apărea în scurt timp și colinda individuală, tot pe canalul lui.

Colinda Andradei, pe care o veți găsi de la min. 1:29:36, face parte dintr-o colecție de astfel de piese, intitulată „Cele mai frumoase colinde din Ardeal”, ediția 2020.

Crezi că publicul va fi încântat?

ANDRADA: Cred și sper sa fie pe placul tuturor, deoarece chiar am muncit pentru acest colind și am fost foarte încântată de rezultat.

Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi înainte de a ajunge să lansezi un colind?

ANDRADA: În primul rând, trebuie să compui s-au să rogi pe cineva să facă o linie melodică frumoasă și un text pe măsură. După ce ai terminat sau ai primit linia melodică și textul și după ce ai studiat îndeajuns de mult încât să sune așa cum îți dorești tu, trebuie să mergi să înregistrezi colindul la studio. Mai apoi, după ce colindul a fost masterizat, va fi nevoie de un videoclip la fel de frumos. Vei alege un loc frumos, cu un peisaj de poveste, unde va fi filmat videoclipul, iar în decursul a câteva zile îl vei primi și îl vei posta pe YouTube.

au consemnat ANAMARIA OMUȚ și BIANCA HADADI

BIANCA HADADI și ANAMARIA OMUȚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: