MĂDĂLINA: Fără manual de instrucțiuni printre eroi

Un film care mi-a atras atenția în această perioadă este Shazam, un film de acțiune care începe cu prezentarea personajului principal, un băiat pe nume Billy Batson (Asher Angel, fiind numele real) care devine un super-erou fără să își dorească neapărat acest lucru.

Filmul are la bază Cele Șapte Păcate, acestea reprezentând fiecare câte un personaj antagonist, inamic al lui Shazam, și anume Pride (Mândria), Envy (Invidia ), Greed (Lăcomia), Anger (Furia), Sloth (Lenea), Gluttony (Materialismul) și Lust (Pofta).

Personajul principal este introdus în lumea eroilor fără un manual de instrucțiuni pentru utilizarea puterilor supranaturale.

Firul povestirii este de fapt legat de copilărie, deoarece este prezentată viața de zi cu zi (școala, prietenii, familia), dar în paralel este introdusă și lupta dintre bine și rău, respectiv cea dintre Shazam și Dr. Thaddeus Sivana, personajul negativ al filmului, care dorește să distrugă omenirea.

Cu siguranță, dacă veți viziona filmul, veți afla dacă Shazam este atât de puternic încât îl poate opri pe Sivana sau dacă acesta va învinge. 

Personal, acest film mi-a plăcut deoarece povestea de viață a lui Billy, care este prezentată la început, este într-o legătură cu faptul că acesta devine super-erou, ceea ce îi dă farmec filmului.

Foto: Mădălina Chira

În același timp, mi se pare că Shazam, împreună cu Iron Man, The Avengers sau altele de acest gen (cu supereroi) sunt la fel, create oarecum după aceeași rețetă, ceea ce mi se pare captivant, pentru că dacă vizionezi unul și te prinde, cu siguranță o să le vezi și următoarele. 

Lansare: 15 martie 2019, regizor: David F. Sandberg; actori: Zachary Levi, Asher Angel, Jack Dylan Grazer; producție: DC Films, New Line Cinema, DC Entertainment.

MĂDĂLINA CHIRA

MĂDĂLINA CHIRA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: