GEORGIANA: Ce aș schimba la școală

Dacă aș avea o baghetă magică, aș schimba câte ceva la sistemul nostru de învățământ, unde sunt prezente și materii care nu par să își găsească un loc în viitorul nostru.

As propune să învățăm limba spaniola, a doua cea mai vorbită limbă de pe glob, ca număr de utilizatori, care se vorbește pe aproape un continent întreg și deja folosită de mulți români, care s-au stabilit în Spania.

Suntem în anul 2020, secolul XXI. Trebuie să recunoaștem că mai puțini sunt copiii interesați de ce s-a întâmplat în trecut, însă sunt singură că majoritatea copiilor vor fi interesați să afle ce se va întâmpla în viitor, să învețe despre noile tehnologii create de curând.

Școala ar putea organiza excursii în care să vizităm toate fabricile și locurile despre care se vorbește în manuale. Acest lucru cred că ar fi mult mai eficient decât să stăm în bănci și doar să citim ce lucruri se fac. E adevărat că în prezent, datorită restricțiilor pandemiei, nu putem vizita fizic locurile, dar ar fi posibile tururi virtuale ale acestora.

Din punctul meu de vedere, manualele sunt în mare parte uzate, folosite de mai multe serii de elevi. Am putea avea manuale online, care nu s-ar uza atât de tare. Manualele 3D ar fi o varianta foarte bună, deoarece nu am mai distruge atâția copaci, nu am mai avea nevoie de coperți sau de alte accesorii.

Am avut de nenumărate ori coperți rupte la manuale, pagini mâzgălite, scrise, semnături și chiar răspunsurile scrise greșit. Este doar o opinie, însă, din punctul meu de vedere, ar fi o evoluție imensă dacă am putea realiza măcar o parte din lucrurile pe care le am menționat mai sus.

În al doilea rând, cred că elevii ar veni cu mai multă tragere de inimă dacă sălile de clasă ar fi organizate altfel; de exemplu, dacă s-ar lua bănci noi și s-ar pune în formă de U, să stăm mai aproape unul de celălalt – bineînțeles, după ce trece virusul.

Elevii își doresc activități mult mai interesante, nu doar să scrie toată ziua, ci să petreacă mai mult afară.

Cel mai mult îmi doresc ca virusul acesta să fie învins de oamenii de știință, să nu mai stăm cu măștile pe față, deoarece acestea ne fac să fim mai distanți unii de alții și fac respirația mai grea mai ales pentru unele persoane care au deja probleme respiratorii.

Eu sper din toata inima că ne vom bucura de libertate măcar de Crăciun. Dacă școlile ar reveni la normal, cred cu tărie că întreaga planetă s-ar bucura. Sincer, decât să mergem la școală, să purtam măștile și să nu comunicăm între noi, prefer orele online. Măcar astfel sunt sigură că numărul cazurilor va scădea.

E adevărat că nu ne putem vedea colegii, dar sunt destule modalități de a ne întâlni cu toții după ore în oraș.

GEORGIANA NIȚULESCU

GEORGIANA NIȚULESCU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: