GEORGE & ADRIAN: Alex la un concurs de interpretare on-line

Elev în clasa XI B  la Colegiul Național Onisifor Ghibu, Alex David este pasionat de folclorul autentic românesc.

A fost atras de muzică și dansul popular încă de mic copil, pasiunea venind din familie, în care se ascultă dintotdeauna multă muzică.

Alex a început dansurile la vârsta de 7 ani. Este membru al Ansamblului Folcloric Nuntașii Bihorului – juniori, dar și cursant la Școala Populară de Arte Francisc Hubic. Îndrumătorii lui sunt domnul Ionel Călin Ban și doamna Antonela Ferche Buțiu.

ALEX DAVID

La grupul Nuntașii Bihorului – juniori nu se mai primesc membri.

Alex a participat la diverse spectacole și evenimente, nunți, zile de naștere, ca de exemplu Zilele Comunei Brusturi. Ne spune că acest virus i-a cam dat toate planurile peste cap. Toată vara nu a avut nici un eveniment, în afară de concursurile on-line. Acum, iarna, grupul din care face parte, coordonat de doamna Florica Ruja, era obișnuit să aibă un program foarte încărcat, având numeroase evenimente: „Din păcate, nu se mai ține nimic și nu suntem siguri că o să putem merge cu colinda nici măcar la rude sau apropiați”.

A participat la un concurs de interpretare vocală intitulat „Muzica ne poate uni”. Organizatorul este Consiliul Comunei Pecica Arad.

Toate contribuțiile competitorilor pot fi urmărite AICI.

Înscrierea la concurs a fost gratuită, iar locurile au fost limitate. Înscrierile s-au făcut din data de 14 noiembrie și ar trebui sa țină până la data de 6 decembrie, dar locurile s-au ocupat deja.

Alex ne mărturisește că îi lipsesc foarte mult evenimentele, nunțile, repetițiile, absolut tot, „dar acum trebuie să rămânem puternici, să ținem capul sus și, cel mai important, să nu ne pierdem speranța că vor veni și vremuri mai bune”.

GEORGE LUPUȚ, ADRIAN BĂLAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: