MARIA & BIANCA: Călător în lumea de dincolo

Fanii regizorului Tim Burton au început să sărbătorească: sezonul spooky este aici, ecourile de Halloween nu s-au stins, iar aceștia reîncep să se uite la clasicele filme tipice perioadei acesteia.

Unul dintre acestea este Corpse Bride.

Filmul ne prezinta povestea lui Victor (Johnny Depp) si a Victoriei (Helena Boham Carter), a caror familie le-a aranjat casatoria. Cu toate ca cei doi se plac, Victor are emotii in legatura cu ceremonia, asa ca decide sa se mai pregateasca pentru marea zi in padurea de langa casa.

In timp ce isi exersa juramantul in padure, o creanga de copac devine mâna care il trage in Lumea de Dincolo. Mâna îi apartine lui Emily, care a fost omorata in ziua ei cea mare, ziua in care trebuia sa devina mireasă. Emily, auzindu-l pe Victor exersandu-si juramantul, decide sa il aduca in Lumea Celor Morti, cu gandul de a se casatori cu el.

Victor, terifiat, incearca sa gaseasca o cale de a ajunge din nou la Victoria, care, in lipsa lui, este fortata sa se casatoreasca cu un necunoscut care se da drept bogat.

Intr-un final, mireasa moarta decide sa mearga cu Victor pe Taramul Celor Vii, fix la timp ca sa ajunga la nunta Victoriei. Mare i-a fost mirarea miresei moarte, care a dat din nou de omul care i-a luat viata in ziua nuntii – mai exact, nuntasul Victoriei.

Povestea se incheie cu triumful indragostitilor Victoria si Victor, dar si cu pacea sufleteasca a miresei moarte, care l-a lasat pe ucigas pe mana prietenilor ei morti.

Filmul a castigat premii importante, precum Leul de Aur, Leul de Argint și Premiul Marcello Mastroianni.

Sperăm că te-am convins să vizionezi acest film și așteptăm părerea ta!

MARIA PETRILA, BIANCA LEZEU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: