SONIA: Cafenea nu prea politică. Plus VIDEO

Consiliul Școlar al Elevilor Colegiului Național Onisifor Ghibu, alături de Generația VOT și Dear Society, a pus în practică proiectul Cafenea nu prea politică, pentru a discuta înainte de alegerile parlamentare din data de 6 decembrie.

Alături de noi au fost prezente Ștefana și Daria Arhire (Dear Society), care ne-au informat în legătură cu acest subiect. Fetele ne-au răspuns la orice curiozitate și ne-au învățat importanța votului, atribuțiile parlamentarilor și multe altele.

Prezenți au fost și băieții de la Generația VOT, și anume Cristi Drăgan și Thushar Advani, cu scopul de a încerca să mobilizeze generația noastră să voteze.

Sursă video: pagina de FB a Consiliului Elevilor

Pe langă elevii din consiliu, au fost prezenți elevi din tot liceul, iar evenimentul a fost transmis live pe pagina consiliului și a colaboratorilor.

Am primit un feedback pozitiv de la toți participanții; Daria Mușet (XI A), de pildă, ne-a transmis că i-a plăcut mult webinar-ul, că a fost foarte interesant și că a învățat lucruri noi pe care nu le știa despre VOT.

De asemenea, am rugat-o pe Alexia Fülöp, președintele consiliului, să ne spună câteva cuvinte despre eveniment.

ALEXIA FULOP

„În primul rând, webinar-ul nostru a fost unul informațional, nicidecum propagandă electorală. Rolul acestuia a fost de a arata de ce este important sa mergem la vot, de ce ar trebui să votăm si cum putem schimba societatea cu ajutorul votului nostru.

La sfârșitul evenimentului, elevii au aflat care sunt atribuțiile parlamentarilor si au reusit sa le adreseze trainer-ilor diferite întrebări pe această temă.

Pe pagina de Facebook a consiliului puteți viziona evenimentul, întrucât a fost transmis live.”

Întâlnirea a avut loc în data de 17 noiembrie, de la ora 17:00, pe platforma ZOOM.

SONIA BAIDUC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: