ANDREEA: Ce cauți tu în viața ta? Plus AUDIO

La început ți se pare că nu ai nimic. Probabil doar acnee, părinți care nu te înțeleg și prieteni pe care știi că în curând îi vei înregistra în lista dușmanilor.

Ai corpul neînsemnat, părul nu se aranjează cum îți dorești și poate că oglinda este cel mai oribil obiect din casă.

Probabil te gândești că unica fericire, unicul sublim ești tu în singurătate, tu în nimic, căci doar în nimic te simți cineva.

Privești confuz și îți dorești să ajungi undeva, dar nu știi unde te afli. Poate că îți dorești să ajungi acolo unde te afli deja. Este important să înțelegi unde ești. Într-o zi deschizi ochii și observi lumea din jur, un mic univers în care totul este atât de profund.

Și atunci apar întrebările: Ce caut eu aici? Cine sunt? Unde îmi este destinat să ajung? Unde vreau să ajung? Trebuie să am un scop?

Și vine o zi în care realizezi că viața e o călătorie cu punct final, o zi în care realizezi că moartea e o realitate la orice vârstă. Nu știi niciodată cât de lungă este călătoria ta prin lume și nici când și unde se va termina.

Oamenii se schimbă și ei, devin de nerecunoscut și treptat se sting din interior, după care se retrag în necunoscut. Viața îți oferă lecții pe care de cele mai multe ori le înțelegi mult mai târziu, sau poate niciodată, lecții care te definesc ca suflet, te determină să prețuiești clipa, să îți urmezi inima și să alegi să descoperi esența propriului suflet.

Și până la urmă, tu cine ești? 

Ești un om ca toți oamenii, firește. Un om cu calități și cu defecte. Un om care a fost foarte fericit cândva, dar și cumplit de nefericit. Un om care a cunoscut gustul amar al eșecului și al dezamăgirilor. Un om care, atunci când privește în urmă, are multe regrete, lucruri nespuse, promisiuni neonorate, vise neîmplinite.

Dar zilele trec, timpul se scurge, iar tu supraviețuiești în rutina ta cotidiană și încerci să găsești sens într-o viață lipsită de acesta. Urci scări și aștepți lifturi. Deschizi zilnic aceeași ușă, folosind aceeași cheie. Aprinzi telefonul și citești aceleași știri. Vezi pe panourile publicitare aceleași produse și, deși timpul trece, nimic în jurul tău nu se schimbă cu adevărat, doar oamenii.

Aceeași lume crudă, rece și meschină…

ANDREEA FEHER

ANDREEA FEHER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: