DARIUS: Cea mai frumoasă vârstă pentru voluntariat

Îți dorești să te înscrii într-un club de voluntariat și să îi ajuți pe cei din jurul tău? Știai că în școala ta se desfășoară asemenea activități?

Am avut ocazia să-i adresăm câteva întrebări Alexiei Săteanu, voluntar din școala noastră, elevă în XI A.

ALEXIA SĂTEANU

Cine te-a condus în această organizație?

ALEXIA: Văzând ca majoritatea prietenilor mei au început sa facă parte dintr-un ONG nou in școala noastra, acest lucru mi-a stârnit curiozitatea si dorința de a ma inscrie, implicandu-ma in a ajuta persoanele in nevoie si in acelasi timp fiind alaturi de persoanele dragi mie.

Care sunt motivele care te țin la voluntariat?

ALEXIA: Motivele pentru care continui sa fac parte dintr-un ONG sunt ca imi doresc sa ajut cat mai mult, pentru ca efortul pe care il depun, oricat de mic ar fi el, ar putea aduce zâmbetul pe buze unui copil care are nevoie de ajutorul nostru.

Ce experiențe de voluntariat ai?

ALEXIA: Pot sa spun ca am încercat sa imi lărgesc orizonturile si sa explorez si alte cluburi de voluntariat din orasul nostru, de aceea m-am implicat in cluburile Interact Oradea si Leo Black Eagle Oradea si, bineînțeles, sunt membra in Kiwanis Key Club din anul 2019.

În ce fel sunt cooptați voluntari în Ghibu?

ALEXIA: Board-ul clubului isi doreste sa atraga elevii pentru a se inscrie. La sedinte toti ne simtim in largul nostru, iar pe langa subiectele principale de discutie, încercăm sa facem atmosfera una cat mai placuta, in care sa si radem si sa ne simtim bine, fiecare elucidându-si eventualele nelamuriri intr un mod cat mai liber, deoarece suntem toti prieteni, unindu-ne pentru acelasi scop – acela de a ajuta.

În ce fel crezi că te va ajuta în viitor voluntariatul?

ALEXIA: Voluntariatul cu siguranta este o experienta unica, o experienta care va ajuta pe viitor, deoarece te face sa fii recunoscator pentru ceea ce ai, te responsabilizeaza si te maturizeaza, dar in acelasi timp socializezi si cunosti persoane noi cu care poti sa legi prietenii pe viata. De asemenea, te cunosti si pe tine, vazand daca iti place sau nu sa lucrezi in echipa pentru a ajuta alte persoane.

Voluntariatul este o activitate care se poate practica oricand, chiar si la 50 de ani, dar dupa parerea mea, cea mai frumoasa perioada in care l-ati putea face ar fi perioada adolescentei, pentru ca iti deschide noi orizonturi si iti deschide ochii in legatura cu anumite lucruri pe care ar fi bine sa le constientizam inca din aceasta perioada. 

Deoarece ne dorim să avem o comunitate cât mai implicată în tot ceea ce înseamnă voluntariatul, aici aveți link-ul de înscriere

DARIUS HULEA

DARIUS HULEA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: