ALISIA: Cu ce mă îmbrac azi?

Un punct de vedere este că uniformele şcolare îngrădesc personalitatea elevului.

Stilul şi hainele sunt un mod de a-ţi exprima personalitatea si consider că elevii ar trebui să fie încurajaţi să îşi descopere stilul şi să se exprime liber. Unii elevi spun că ar trebui să se îmbrace cum doresc ei, deoarece aşa se simt comod.

Un alt punct de vedere este că uniforma aduce disciplină şi ne scuteşte de cheltuieli, dar şi de întrebarea zilnică: „Cu ce mă îmbrac azi?”

„Uniformele

reduc

cheltuielile

de început

de an

şi

nu trebuie

reînnoite

foarte des”

De asemenea, uniforma şcolară este foarte importantă pentru familiile cu posibilităţi materiale limitate, deoarece reduc într-un fel suma de bani dată  pe haine.

O colegă care a preferat să rămână anonimă ne împărtășește opinia ei despre uniformele şcolare: „Consider că uniformele şcolare sunt bune, dar totodată şi rele. Sunt bune probabil din motive atât de siguranţă, cât şi din motive de anti-discriminare, dar totodată, ca elev, sunt contra, deoarece majoritatea elevilor merg pe ideea să nu fim toţi la fel.”

Şi un părinte a acceptat să vorbească despre acest subiect: „Uniformele şcolare sunt foarte bune, deoarece reduc cheltuielile de început de an şi nu trebuie reînnoite foarte des”.

ALISIA UNGUR

ALISIA UNGUR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: