ELENA: Melodii K-Pop pentru suflete frânte

De cele mai multe ori nu e ușor să rupi legăturile cu cineva de care erai legat sufletește. Unii trec mai ușor peste asemenea rupturi, iar alții mai greu, dar cert este că avem nevoie de o perioadă de recuperare în care sa cerem un sfat unei rude sau unui prieten, să ne ținem mintea ocupată sau chiar să ascultăm o melodie bună.

Artwork: ELENA IGAȘ

În următoarele rânduri, o să prezint câteva melodii K-pop care posibil vă vor ajuta. Majoritatea nu sunt melodii triste, ci melodii care ne vor aminti că valoarea noastră nu depinde de altă persoana.

1. BLACKPINK – „Kill This Love”

Câteodată o relație poate fi de-a dreptul periculoasă, chiar toxică, când ne sunt ignorate sentimentele sau ne face rău prin simpla ei existență. Cele patru fete ne îndeamnă prin acest hit „să omorâm această iubire”, astfel o putem înlătura odată pentru totdeauna făcând loc unei vieți noi, unde iubirea nu mai este o slăbiciune.

We all commit to love
That makes you cry, oh-oh
We’re all making love
That kills you inside, yeah

2. (G)I-DLE – „Hann”

O melodie de-a dreptul hipnotică, (G)I-DLE ne atrage atenția asupra modului în care majoritatea poveștilor de dragoste încep cu vorbe dulci, și rar rezistă în timp. Fetele subliniază modul în care te regăsești brusc în fața unei persoane complet diferite, care nu a făcut altceva decât promisiuni goale și pe care nici măcar nu o mai poți recunoaște. Atunci ele decid că este timpul să încheie această relație și să o șteargă din inimă și din gând.

That’s how it is
What my mom says is always right
My love turned into black
It just burned black
I erased you from my memory today

3. BTS – „Fake Love”

Un cântec profund care ne trece printr-o relație unde doar o singură persoană face sacrificii, se schimbă și își ascunde durerea, toate astea pentru omul iubit, de dragul fericirii acestuia. Însă la finalul zilei realizează că toate aceste sentimente sunt false și că nu are rost să mergi pe un drum care nu te duce nicăieri.

I wanna be a good man, just for you
I gave the world, just for you
I changed everything, just for you
But I don’t know me, Who are you?

4. MAMAMOO – „Better”


Chiar dacă o relație are momente fericite, dacă cele triste predomină e timpul să ii pui capăt. Din fericire, chiar dacă te așteptai la o stare deplorabilă după plecarea omului iubit, afli că de fapt te simți mult mai bine ca înainte și poți fii tu însuți din nou, iar a fii singur nu e o opțiune așa de rea.

I’m feeling better
Now so much better
Without you baby
It’s twice as better being alone

5. AILEE – „I Will Show You”

Înșelatul este o dovadă de imaturitate, iar persoana care a fost înșelată poate avea răni adânci după ce află acest lucru. Ailee în loc să plângă și să se întrebe ce nu i-a putut oferi fostului iubit, alege în schimb să își schimbe frizura, să se machieze, să poarte tocuri și fuste scurte, astfel arătându-i fostului său iubit ce a pierdut.

I will show you a completed changed me
I will show you a way prettier me
I don’t wanna cry like a fool over love, over you who left

ELENA IGAȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: