ALEX & DARIUS: Ansamblul Artistic Profesionist Crișana te face artist profesionist

Ansamblul Artistic Profesionist Crișana, din cadrul Tatrului Regina Maria, lansează un nou proiect, intitulat Atelierele de Folclor Crișana.

Prin acest proiect se urmărește stabilirea unei legături strânse cu iubitorii dansului și cântecului popular.

Domnul director al Ansamblului Artistic Profesionist Crișana, Leontin Ciucur, a avut amabilitatea de a ne oferi câteva informații esențiale despre acest proiect:

LEONTIN CIUCUR

„O componentă a acestui proiect constă în atelierul de dans, unde îndrumătorii sunt coregraful ansamblului, domnul Ion Bencheci, împreună cu dansatorii consacrați ai ansamblului.

La atelierul de cântec popular, îndrumători vor fi soliștii ansamblului (Cornel Borza, Felicia Costin, Luminița Tomuța etc.).

La atelierul de instrumente, îndrumător va fi domnul dirijor Adrian Miescu.”

În cadrul atelierului de cântec, cursanții vor învăța despre îmbunătățirea emisiei vocale, capacitatea de a cânta cu dezinvoltură în colectiv, pe scenă, alături de orchestră, autocontrolul emoțiilor și modelarea temperamentelor copiilor, autocunoașterea, exprimarea liberă în fața publicului, dezvoltarea imaginației creatoare, formarea și dezvoltarea spiritului de echipă, cântece de joc si tempouri  variate din diferite zone reprezentative.

Ansamblul Profesionist Crișana în concert la Suceava, 2019

Vârsta de participare la oricare dintre ateliere este de peste 6 ani. Pregătirea studiului muzical cu copii mici se va realiza într-o manieră sănătoasă, neagresivă pentru corzile vocale.

Durata unui curs este de un an.

Regulamentul Atelierului de Folclor Crișana poate fi consultat AICI.

Foto: Remus Toderici

Înscrierile se fac în baza fișei de înscriere, iar taxa de participare pentru cei admiși va fi de 120 lei pe lună.

Alte informații la tel. 0359 411 576.

ALEX DAVID, DARIUS NICOLAE

Leave a comment