EMILIA: Totul este un basm

Printre atâtea gânduri negative, mi-am zis că trebuie să aduc un alt fel de subiect.

Nu voi vorbi despre aceeași tema de care ne-am săturat cu toții și nici nu voi spune că „totul va fi bine”, așa cum o face toată lumea; în schimb, voi scrie despre ceva plăcut mie, vouă vă voi fura câteva clipe din viață și voi spune, ca în orice basm, că binele învinge întotdeauna răul. 

Am de gand sa va impartasesc cateva ganduri dintr-o carte draga mie, aceasta fiind Trandafirii din Mexic, scrisa de Pam Muñoz Ryan.

Voi incepe cu un proverb mexican pe care l-am gasit in carte: „Aquel que hoy se cae, se levantará mañana” – Cel care astăzi cade, mâine se ridică.

Voi face un mic rezumat al cartii pentru a sti despre ce este vorba: Esperanza este o fată de treisprezece ani care provine dintr-o familie bogata din Mexic. Aceasta duce o viata linistita si fericita alaturi de cei dragi, pana cand tatal ei este ucis de banditi, iar ea si mama ei sunt nevoite sa fuga in Statele Unite, departe de unchii ei.

Ramona Ortega, mama fetei, se imbolnaveste grav, iar copila este nevoita sa-si caute un loc unde sa munceasca pentru a o tine in viata. De fiecare data cand a cazut, s-a ridicat mai puternica, fapt datorat iubirii pe care o purta pentru mama ei, si nu a vrut sa-si piarda inca un parinte.

Cel care

astăzi

cade,

mâine

se ridică

Ceea ce vreau sa aduc in lumina este faptul ca Esperanza a avut un curaj deosebit de a incepe de la capat, a lasat trecutul in urma si s-a adaptat la noile conditii, pentru binele ei.

În zilele noastre e mai greu, mai ales partea de adaptare, nu-i așa?!

Recomand acest roman apărut la Editura Arthur tuturor iubitorilor de cărți. 

„’Uneori se poate intampla ca totul sa se naruiasca, atunci cand ti-e lumea mai draga, si de pe cele mai inalte culmi sa ajungi in cele mai intunecate abisuri’” – daca cineva imi spunea acum cativa ani ca voi ajunge sa traiesc astfel de vremuri, nu as fi crezut, dar asa-i viata: odata urci, odata cazi, odata cobori de buna voie.

Vreau sa inchei cu un mesaj pentru cei care si-au rupt o bucatica din timpul lor liber: acceptați situatia, ridicați capul sus, zâmbiți și treceți mai departe, nu vă opriți în loc!

Și-am incalecat pe-o șa, și-am scris articolul așa!

Vă doresc un an școlar fără incidente!

EMILIA SEICHE

EMILIA SEICHE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: